Μία σημαντική πρωτοβουλία πήρε ο ΙΣΑ για την ενημέρωση του κοινού, σχετικά με τη σωστή χρήση των κλιματιστικών μηχανημάτων. Η Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο με οδηγίες, το οποίο διανεμήθηκε σε 140.000 αντίτυπα σε 44 σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ σε όλη την Αττική. Παράλληλα έγινε διανομή του φυλλαδίου σε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Tα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης στοχεύουν στον περιορισμό της μηχανικής διάδοσης του κορωνοϊού, μέσω των ρευμάτων αέρα που αναπτύσσονται κατά τη λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων. Οι κλιματιστικές μονάδες ενδεχομένως να αποτελέσουν εστίες ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού του ιού σε συνάρτηση με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό, ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής έχουν εκδώσει το φυλλάδιο “Μείνε Cool “, με οδηγίες σωστής χρήσης αυτών των μηχανημάτων (πατήστε εδώ)

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής παραμένουν στις επάλξεις για να προστατέψουν τον πολίτη και να θωρακίσουν τη δημόσια υγεία. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κληθούμε να προστατέψουμε την υγεία μας και παράλληλα να αποδείξουμε ως χώρα ότι είμαστε ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να τηρούμε με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης. Μόνο με ατομική και συλλογική υπευθυνότητα θα κατορθώσει η χώρα μας να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 3151a

IMG 3151a

IMG 3144a


IMG 6227

IMG 6228

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή