Γ.Πατούλης : «Ο ΙΣΑ είναι κοντά στους νέους γιατρούς πρόθυμος να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων τους

Διαγνωστικά τεστ για τον Sars-CoV-2 έγιναν σε ομάδα φοιτητών ιατρικής από όλη την Ελλάδα, που επισκέφθηκαν σήμερα τον ΙΣΑ και ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο Γ.Πατούλη για τις δράσεις του Συλλόγου στην υγειονομική θωράκιση της χώρας από την επιδημία.
Η δράση έγινε μετά από αίτημα στον ΙΣΑ, της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.), που ζήτησε τη συνδρομή του Συλλόγου προκειμένου οι φοιτητές να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό εν όψει της συμμέτοχης τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση 2020», που προβλέπει την επίσκεψη τους σε περιφερειακές μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα.
Ο Προέδρος του ΙΣΑ καλωσόρισε τους νέους γιατρούς και τους ενημέρωσε για το Επιχειρησιακό Κέντρο του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά στον κορωνοϊό, που προσφέρει σημαντικό έργο για την υγειονομική στήριξη και τη ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τους Δήμους έχει αναπτύξει αξιόλογη κοινωνική δράση.
Στη συνέχεια έγινε επιστημονική ενημέρωση, με βάση τη βιβλιογραφία και τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα για τον νέον κορωνοϊό, από την υπεύθυνη για την επιστημονική εκπαίδευση του ΙΣΑ , ιατρό κυρία Μπεττίνα Κρούμπχολτς.
Ακολούθησε λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια τεστ για τον Sars-Co
V-2 από τους υψηλά εξειδικευμένους ιατρούς του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ερμής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Στην αναχαίτιση της επιδημίας οι νέοι παίζουν σημαντικό ρόλο και ειδικά οι φοιτητές της ιατρικής πρέπει να αποτελέσουν το παράδειγμα για τους συνομηλίκους τους συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση τους. Είμαστε περήφανοι για το υψηλά επιστημονικό επίπεδο των φοιτητών της ιατρικής και την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου. Ο ΙΣΑ είναι κοντά στους νέους γιατρούς πρόθυμος να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων τους».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

image 2020 08 19 15 29 42

image 2020 08 19 15 29 41

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή