images/logo-sillogou3.jpg

Η ανάγκη για αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πρόληψη του Sars-Cov-2, στους επαγγελματικούς χώρους υγείας επισημάνθηκε στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Φώτης Πατσουράκος, ο CEO της TÜV AUSTRIA Hellas, Ιωάννης Καλλιάς και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της TÜV AUSTRIA Hellas, Χαράλαμπος Αγγελούδης.
Οι ομιλητές τόνισαν ότι πρέπει να διασφαλιστεί η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ορίστηκαν από τους επιστήμονες και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας που θα αποτρέψουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού σε επαγγελματικούς χώρους που απαιτούν μεγάλη υγειονομική προστασία.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην πρόληψη της διασποράς του ιού, σε ιατρεία - πολυιατρεία - εργαστήρια, χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, χώρους άθλησης και γυμναστικής, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτικά κέντρα, σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιωτικά και δημόσια μεταλυκειακά κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης κ.α. Πρόκειται για χώρους που πρέπει να εφαρμόσουν με σχολαστικότητα ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης του προβλήματος.
Στο πλαίσιο αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έδωσε την αιγίδα του στο νέο ειδικό σχήμα ελέγχου TÜV AUSTRIA CoVid Check, το οποίο είναι προαιρετικής εφαρμογής και πιστοποίησης και μπορεί να εφαρμοστεί σε ιατρεία, πολυιατρεία, εργαστήρια, χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και λοιπούς χώρους συγκέντρωσης πληθυσμιακών ομάδων. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρήσεις μπορούν να αποδείξουν ότι λαμβάνουν τα βασικά μέτρα και παράλληλα να αποκτήσουν ένα σημαντικό όπλο απέναντι στην πρόκληση της εποχής με την ομαλή λειτουργία τους εν μέσω της πανδημίας.

«Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ο ΙΣΑ αναλαμβάνει μία ακόμα πρωτοβουλία που καταδεικνύει τον ουσιαστικό ρόλο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοιού ειδικά στους επαγγελματικούς χώρους που μπορεί να αποτελέσουν χώρους διασπορά του ιού. Η αυστηρή τήρηση των μέσων προστασίας μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για όλους τους επαγγελματίες ειδικά σε χώρους υψηλής επικινδυνότητας. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα καθώς η πόρτα της οικονομίας πρέπει να μείνει ορθάνοιχτη χωρίς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η ασφάλεια της επανεκκίνησης ευαίσθητων οικονομικών κλάδων μπαίνει στο κάδρο ενός πιστοποιημένου συστήματος ελέγχου που φέρει την αιγίδα του ΙΣΑ.»

Από την πλευρά του ο CEO της TÜV AUSTRIA Hellas Ι. Καλλιάς ανέφερε τα εξής:
«Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε σήμερα μαζί με τον ΙΣΑ ένα νέο σχήμα που “μεγαλώνει” και συμπληρώνει την οικογένεια “CoverShield Culture Certification”. Με ευθύνη, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη μας απέναντι στη μετάδοση της νόσου μέσα από τις ενδελεχείς επιθεωρήσεις και πετυχημένα σχήματα που κάνουν τη διαφορά για τις επιχειρήσεις. Τώρα και στον πραγματικά ευαίσθητο τομέα της υγείας, φέρνουμε το νέο σχήμα TÜV AUSTRIA CoVid Check -ένα σχήμα εγγύησης ότι λειτουργούν ομαλά σε πείσμα της δύσκολης αυτής συγκυρίας, ένα σχήμα ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στις επιχειρήσεις υγείας».

Ειδικότερα, με το TÜV AUSTRIA CoVid Check:

•        Πραγματοποιείται εμπεριστατωμένη αποτίμηση των μέτρων που έχει λάβει η επιχείρηση σε σχέση με τις απαιτήσεις του ΕΟΔΥ και το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία της επιχείρησης.

•        Η επιχείρηση αποκτάει ένα εργαλείο για την επικοινωνία των ενεργειών της μέσα από το «Σήμα Ελέγχου» που θα λαμβάνει, ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη των πελατών και των εργαζομένων της.

•        Κάνει το πρώτο βήμα για την πιστοποίηση COVID SHIELD, η οποία προσδίδει την προστιθέμενη αξία ενός Συστήματος Διαχείρισης που εξασφαλίζει την συνεχή εφαρμογή και παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

sunenteuxi tupou 1 9 a

sunenteuxi tupou 1 9 b

sunenteuxi tupou 1 9 c