images/logo-sillogou3.jpg

Γιώργος Πατούλης: «Προστατεύουμε κάθε νοικοκυριό της Αττικής ξεκινώντας από τους πιο ευάλωτους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους  οχυρώνοντας τον επιδημιολογικό έλεγχο με στοχευμένο επιχειρησιακό σχέδιο»

Με εντολή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και  Περιφερειάρχη Αττικής, έγινε σήμερα επίσκεψη κλιμακίων ΚΟΕΣ στον Δήμο Κρωπίας και ελήφθησαν ρινοφαρυγγικά δείγματα, από όλους τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών και της Δημοτικής βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Κρωπίας.
Τα κλιμάκια πραγματοποιούν τους επιδημιολογικούς εργαστηριακούς ελέγχους με τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεις στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττική, και  αποτελούνται από ιατρούς εξειδικευμένους και νοσηλευτές ΠΕ.
Οι λείψεις των δειγμάτων γίνονται με την τεχνική
PCR.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης δήλωσε:
«Οι επιδημιολογικές λήψεις δειγμάτων σε αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, για την προστασία των δομών και των ευπαθών  κοινωνικών ομάδων, αποτελεί,  τον κύριο στόχο του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Προστατεύουμε κάθε νοικοκυριό της Αττικής ξεκινώντας από τους πιο ευάλωτους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους και οχυρώνοντας τον επιδημιολογικό έλεγχο με στοχευμένο επιχειρησιακό σχέδιο. »

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης δήλωσε :
«Α
πό την αρχή της κρίσης της πανδημίας- μεριμνά μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερα σε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες ώστε να προστατέψουμε παιδιά μας, τις οικογένειές μας, τους ηλικιωμένους μας. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε κάθε συνεργασία με αυτοδιοικητικούς, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς. Μόνο με τήρηση των μέτρων δημόσιας υγείας και την ατομική ευθύνη μπορούμε να τα καταφέρουμε.»

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, ευχαρίστησε θερμά τον Γιώργο Πατούλη, Πρόεδρο του ΙΣΑ Περιφερειάρχη Αττικής, τον Δρ. Πάνο Ευσταθίου, από το Κέντρο Επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής- ΙΣΑ και προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Κρίσεων και τον Γεώργιο Ντούλα, ιατρό-χειρουργό, υπεύθυνος ΚΟΕΣ (Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι) για την άψογη συνεργασία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

118783245 2660789554173543 5120766760443164867 n