Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο δικός σας σύλλογος, από την αρχή της πανδημίας διέθεσε όλες του τις δυνάμεις στην προάσπιση της υγείας των πολιτών μέσα από συγκεκριμένα σχέδια και υλοποιώντας πολλά ανάλογα προγράμματα.

Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του ΙΣΑ απετέλεσε η προστασία της σχολικής κοινότητας και η διασφάλιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αρχικά, με το αναγκαίο κλείσιμο όλων των σχολείων, για το οποίο ο ΙΣΑ είχε από την αρχή ξεκάθαρη θέση, στη συνέχεια με το ασφαλές προσωρινό άνοιγμα για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς 2019 – 2020 και τέλος με την ακόμη πιο ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 2020 – 2021 και μάλιστα εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων.

Στην τελευταία αυτή συγκυρία ο ΙΣΑ έγκαιρα σχεδίασε και υλοποίησε δράσεις προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης όλων, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, για το πώς η επιστροφή στα θρανία θα γίνει με τον πλέον ασφαλή τρόπο.

Συγκεκριμένα, δημιούργησε και διένειμε – άμεσα και έμμεσα [ηλεκτρονικά] ένα δίπτυχο φυλλάδιο με τις απαραίτητες οδηγίες για την καθημερινή συμμόρφωση των παιδιών στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (πατήστε ΕΔΩ).

Οργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα στις 10/9/2020 (πατήστε ΕΔΩ), πριν δηλαδή από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (14/9/2020), κατά την οποία έγκριτα μέλη του ΙΣΑ παρουσίασαν τα τελευταία δεδομένα τις πανδημίας καθώς και τα βασικά μέτρα πρόληψης και προφύλαξης μέσα στο σχολικό περιβάλλον σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τέλος πάντα σε διαδικτυακή σύνδεση ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ επικοινώνησαν με σχεδόν όλους τους Διευθυντές Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής μέσω των αντίστοιχων εκπαιδευτικών διευθύνσεων και απάντησαν σε καίρια ερωτήματα τους.

Από αυτήν ακριβώς την επικοινωνία προέκυψε η διαπίστωση ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία είναι η έλλειψη ιατρικής κάλυψης.

Λαμβάνοντας αυτήν τη διαπίστωση υπ’ όψη του, ο ΙΣΑ στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ (1/10/2020) αποφάσισε να δράσει άμεσα, θεωρώντας ότι στα πλαίσια του ιατροκοινωνικού του ρόλου, οφείλει να πάρει επάνω του τη λύση κι αυτού του προβλήματος.

Αγαπητές, αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας προσκαλώ να συμβάλλετε σ’ αυτήν τη νέα πρωτοβουλία του Συλλόγου σας, δηλώνοντας συμμετοχή στην κάλυψη των εκπαιδευτηρίων της επιλογής σας για την παροχή σε αυτά των εθελοντικών σας συμβουλευτικών υπηρεσιών τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές, όταν έχουν την ανάγκη σας.

Ο ΙΣΑ θα σας εφοδιάσει με τις απαραίτητες επίκαιρες γνώσεις, συμπληρώνοντας αυτές που ήδη έχετε, με ταχύρρυθμη διαδικτυακή εκπαίδευση, στην οποία ειδικοί – μέλη του ΙΣΑ θα αναλάβουν την παρουσίαση των τελευταίων δεδομένων από την ελληνική και παγκόσμια κοινότητα.

Η παρακολούθηση από εσάς της εκπαιδευτικής ημερίδας θα πιστοποιηθεί με την ανάλογη βεβαίωση και η συμμετοχή σας στη δράση αυτή θα γίνει μέσω των διαδικασιών του ΙΣΑ, ο οποίος θα σας παρέχει και τη νομιμοποιητική κάλυψη.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο παραπάνω πρόγραμμα, καλείστε μέχρι την Τετάρτη 7/10/2020 να το δηλώσετε στην ηλεκτρονική φόρμα, πατώντας ΕΔΩ.

Θεωρώντας ότι θα ανταποκριθείτε και σ’ αυτό το κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σας ευχαριστώ από καρδιάς εκ των προτέρων.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

 

 

Γιώργος Πατούλης

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή