Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την εκπαίδευση των γιατρών που θα συγκροτήσουν την Ομάδα Πιστοποιημένων Ιατρών του ΙΣΑ

Γ. Πατούλης: «Οι γιατροί της Αθήνας θα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι των παιδιών και των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια να προστατέψουν τον εαυτό τους και την κοινωνία»

«Ο Γιατρός στο Σχολείο της Πανδημίας από τον Κορωνοϊό » ήταν το θέμα της διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020.Την ημερίδα παρακολούθησαν δεκάδες γιατροί, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΙΣΑ, για τη συγκρότηση Ομάδας Πιστοποιημένων Ιατρών που θα αναλάβουν την ενημέρωση του κοινού, για τον κορωνοϊό, με στοχευμένες δράσεις, σε δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχολεία, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων κ.α.

Στην ημερίδα αναδείχθηκε ως ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η εκπαιδευτική κοινότητα, η έλλειψη ιατρικής κάλυψης, με δεδομένο τα σοβαρά ζητήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Για να καλύψει αυτό το κενό, ο ΙΣΑ οργανώνει ταχύρρυθμη διαδικτυακή εκπαίδευση των ιατρών μελών του που επιθυμούν να συμβάλλουν εθελοντικά στην ενημέρωση του κοινού για τον κορωνοιό. Ο ΙΣΑ πρόκειται να καταρτίσει το επόμενο χρονικό διάστημα, λίστα με τους πιστοποιημένους γιατρούς που θα συμμετέχουν στην Ομάδα Ενημέρωσης των σχολείων της Αττικής.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής και τη στήριξη των πολιτών.

« Η εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο στην στρατηγική για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού. Η ευαισθητοποίηση του σχολικού πληθυσμού είναι βασικός πυλώνας της προσπάθειας για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας. Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη των εκπαιδευτικών και την ενημέρωση των παιδιών και των γονιών που καλούνται να διαχειριστούν μια δύσκολη συνθήκη για να προστατέψουν τόσο τον εαυτό τους όσο και το κοινωνικό σύνολο. Τα δεδομένα από τις πρώτες αυτές εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης της σχολικής κοινότητας. Οι γιατροί της Αθήνας που έχουν αποδείξει το υψηλό επίπεδο της κοινωνικής ευαισθησίας τους όλο αυτό το διάστημα της επιδημίας θα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι των παιδιών και των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια που θα πρέπει να κάνουν για να προστατέψουν τον εαυτό τους και την κοινωνία».

Στην ημερίδα προεδρείο ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φώτης Πατσουράκος και ο Γ.Γ Στάθης Τσούκαλος ενώ οργανωτική επιτροπή το μέλος του Δ.Σ Τάσος Χατζής.

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έκαναν οι εξής ομιλητές :

ΚΑΝΕΛΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Κυριακή Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων

Η τωρινή επιδημιολογική κατάσταση από τον κορωνοϊό στη χώρα μας
Για την παρουσίαση πατήστε εδώ

ΚΕΧΡΗΣ Ιωάννης Χειρουργός – Εντατικολόγος, Μέλος ΔΣ του ΙΣΑ

Τα μέτρα ατομικής προφύλαξης και προστασίας
Για την παρουσίαση πατήστε εδώ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Χρυσούλα Καθηγήτρια Βιοπαθολογίας – Ανοσολογίας

Αντιπρόεδρος Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας

Η εργαστηριακή διάγνωση του κορωνοϊού
Για την παρουσίαση πατήστε εδώ

ΚΟΥΤΗΣ Χαρίλαος Καθηγητής Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας

Τα προφυλακτικά μέτρα υγιεινής και ασφαλείας μέσα στα σχολεία
Για την παρουσίαση πατήστε εδώ

Δρ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Παναγιώτης, Ορθοπεδικός, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας διαχείρισης κρίσεων στον τομέα της υγείας

Η διαχείριση της κρίσης στην πανδημία
Για την παρουσίαση πατήστε εδώ

ΜΑΝΤΖΟΣ Λεωνίδας Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας

Τι ζητά η εκπαιδευτική κοινότητα από τον ιατρικό κόσμο

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

G. Patoulis

DSC 0119

DSC 0128

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή