Στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρακολούθησε σήμερα το πρωί, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών τη Δοξολογία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Ακολούθως ο κ. Πατούλης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Κατά τη διάρκεια της λιτής εκδήλωσης ακολουθήθηκαν όλα τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό της πανδημίας του covid-19. Για το λόγο αυτό δεν πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις.

Κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη πραγματοποιήθηκε η διέλευση πάνω από το Σύνταγμα 4 Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 2 του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν εκτός από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, Η. Στρατηγάκος, εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ν. Αβραμίδης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σ. Κοκκινάκης, και εκ μέρους του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων ο Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιπτέραρχος Ιπτάμενος Ιωάννης Γκοντικούλης. Επίσης παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και Ανατολικού Τομέα Θ. Αυγερινός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Χ. Αλεξανδράτος και εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξάνδρειας και Ιεροσολύμων, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε:

«Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί μια ημέρα ορόσημο για την πατρίδα μας και τον ελληνισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης. Είναι μια ημέρα μνήμης, συγκίνησης και περηφάνιας για όλους μας. Το μήνυμα του Έπους του ‘40 είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επίκαιρο. Από τη μία οι τουρκικές προκλήσεις και η καταδίκη των φασιστών, μας υπενθυμίζουν το ουσιαστικό νόημα του «όχι» που πρέπει να έχουμε σημαία μας για την προστασία της πατρίδα μας και της ελευθερίας και από την άλλη η πανδημία του covid-19, η οποία μας αναγκάζει να εορτάζουμε με περιορισμούς και με λιτό τρόπο τη μνήμη των προγόνων μας που θυσιάστηκαν για τη πατρίδα. Για το λόγο αυτό είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιβεβλημένο να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους ήρωες του 1940 και να διδάξουμε στη νέα γενιά ότι είναι ανάγκη να υψώνουμε καθημερινά το εθνικό μας ανάστημα, λέγοντας ένα ηχηρό «όχι» στο φασισμό, στον ολοκληρωτισμό και σε οτιδήποτε περιορίζει και θέτει σε κίνδυνο την προσωπική μας ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Από το παράδειγμα των ηρώων μας αντλούμε υπερηφάνεια. Χρειάζεται αρετή και τόλμη η ελευθερία και για να την κερδίσουμε απαιτείται κόπος και αυτοθυσία. Το δικό τους λαμπρό παράδειγμα χρειάζεται να ακολουθήσουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε την εθνική μας ενότητα, μακριά από ιδεοληψίες που μπορεί να μας εγκλωβίσουν μέσα σε κομματικά και ιδεολογικά στεγανά. Η εθνική μας αναγέννηση, η ενότητα και η προσήλωση στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας μπορεί να ενισχυθεί αν ακολουθήσουμε τα βήματα τους. Η εθνική ομοψυχία απαιτεί καθημερινές μάχες. Ο εχθρός της πατρίδας μεταλλάσσεται συνεχώς και η γνώση της ιστορίας μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για να βγούμε νικητές. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο! Ζήτω το Έθνος».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

oxi IMG 8357

oxi 201028

oxi IMG 8395

oxi IMG 8619

oxi IMG 8714

oxi IMG 8725

oxi IMG 8856

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή