Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας τόσο οι εργαζόμενοι – μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα όσο και τα μέλη οργάνων Διοίκησης, οι αυτοαπασχολούμενοι – ελεύθεροι  επαγγελματίες και επιτηδευματίες μπορούν να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους, στα πλαίσια της εργασίας τους, νομίμως και τα δύο έντυπα ως προς την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας. Επισημαίνεται ότι η σχετική βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας είναι υποχρεωτική για τις μετακινήσεις και δεν αρκεί η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας.

Ειδικότερα η δυνατότητα έκδοσης δίνεται με τους εξής δύο τρόπους :

Α) Χειρόγραφη Βεβαίωση Τύπου Α’ ( εκτύπωση από το https://forma.gov.gr/) συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη με φυσική σφραγίδα και η οποία παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος.
Β) Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας από το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ στο
https://eservices.yeka.gr/

Για την έκδοση Βεβαίωσης Άδειας Κυκλοφορίας από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ υπάρχουν δύο διαφορετικές περιπτώσεις για τα όργανα Διοίκησης και τους αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες :

α) Για εργοδότες – επιχειρήσεις που είναι απογεγραμμένοι στον e-ΕΦΚΑ η είσοδος στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ για την έκδοση της Βεβαίωσης Άδειας Κυκλοφορίας πραγματοποιείται με χρήση προσωπικών κωδικών που έχουν αποδοθεί από τον e-ΕΦΚΑ κατά την διαδικασία απογραφής στα αντίστοιχα μητρώα εργοδοτών.
β) Για επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες μη απογεγραμμένους ως εργοδότες στον
e-ΕΦΚΑ η είσοδος στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ πραγματοποιείται με την χρήση των προσωπικών κωδικών TAXISNET.

Μετά την είσοδο στο Π.Σ.ΕΡΓΑΝΗ είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο επιλέγουμε :

ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ – ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ

και μετά επιλέγουμε αντίστοιχα το είδος εντύπου για :

  • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
  • ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ – ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ & ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ
  • ΜΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Αφού συμπληρωθούν τα υποχρεωτικά πεδία η αίτηση υποβάλλεται, λαμβάνει αριθμό Πρωτοκόλλου και Ημερομηνία και εκτυπώνεται ή αποθηκεύεται σε μορφή pdf.

Για αναλυτικές οδηγίες πατήστε εδώ

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή