images/logo-sillogou3.jpg

Ο Ι.Σ.Α.  απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και στη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θ. Καρποδίνη, με την οποία εκφράζει τις έντονες ανησυχίες των χιλιάδων μελών του για την οικονομική κατάσταση των παρόχων υγείας.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ επισημαίνονται τα εξής:

« Για άλλη μια φορά, οι πάροχοι Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, φυσικά και νομικά πρόσωπα, καλούνται να διατηρήσουν τα ιατρεία τους ανοιχτά και με υψηλό επίπεδο προστασίας και προφύλαξης τόσο των ασθενών όσο και των ιατρών και των λοιπών εργαζομένων. Είναι κατανοητό ότι εκτός από την υγειονομική κρίση έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την τεράστια οικονομική κρίση. Αυτή τη στιγμή το σύνολο των ιατρείων αντιμετωπίζουν την μείωση του κύκλου εργασιών και την παράλληλη αύξηση των εξόδων που απαιτούνται για την τήρηση των κανόνων ασφαλής λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας Covid – 19.

Θεωρούμε ότι είναι απόλυτη ανάγκη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση μίας επιπλέον μηνιαίας δόσης προς τους συμβεβλημένους παρόχους υγείας, είτε στο σύνολο της είτε ενός μεγάλου ποσοστού της, χωρίς να γίνουν τώρα οι διαδικασίες εκκαθάρισης που ακολουθούνται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Αυτές μπορούν να γίνουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική σας ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα μας. Δεν ζητάμε χαριστική ή ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά το αυτονόητο, την απλούστευση της διαδικασίας εξόφλησης δεδουλευμένων».

Για την επιστολή πατήστε εδώ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ