Γ. Πατούλης:« Η έναρξη του εμβολιασμού για τον Sars-CoV-2, ευελπιστούμε ότι σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας που απείλησε την ανθρωπότητα»

Ευρεία σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, με θέμα την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού για τον Sars-CoV-2, συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης. Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία της Προέδρου του ΚΕΣΥ Μ. Γκάγκα, συμμετείχαν μεταξύ άλλων μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού και της εκπαιδευτικής κοινότητας της Αττικής.

Οι έγκριτοι επιστήμονες παρουσίασαν τα νεότερα δεδομένα για τα εμβόλια και την Εθνική εκστρατεία εμβολιασμού. Επισημάνθηκε μεταξύ άλλων, η ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας καθώς και του κοινού, κάτι στο οποίο ο ΙΣΑ προτίθεται να συμβάλλει. Επίσης έγινε αναφορά στην ανάγκη να ενταχθούν στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα για να εμβολιαστούν οι ιδιώτες γιατροί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας. Μάλιστα ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στους ιδιώτες ιατρούς μέλη του, στην οποία ζητά να δηλώσουν την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν. Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη να ενημερωθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και να ενταχθεί στις ομάδες που θα έχουν προτεραιότητα για τον εμβολιασμό όπως και όλες οι ομάδες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και ειδικά οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε η μειωμένη διαθεσιμότητα των εμβολίων για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθιστά επιτακτική την ανάγκη να παραμείνουν τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ως βασικό μέσο αναχαίτησης της διασποράς της επιδημίας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η έναρξη της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού για τον Sars-CoV-2, ευελπιστούμε ότι σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας που απείλησε την ανθρωπότητα. Ωστόσο έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε καθώς η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού δεν θα είναι εφικτή πριν περάσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ενημέρωση των πολιτών είναι όπλο ενάντια στην πανδημία, κάτι στο οποίο προτίθεται να συμβάλλει και ο ΙΣΑ. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε πολύ σχολαστικοί, στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης, ειδικά το επόμενο χρονικό διάστημα, της εορταστικής περιόδου».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η κυρία Μίνα Γκάγκα Πρόεδρος ΚΕΣΥ, Διευθύντρια  Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία», η κ. Χρυσούλα Νικολάου Καθηγήτρια Βιοπαθολογίας Ανοσολογίας Αντιπροέδρος ΚΕΣΥ, ο κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Ειδικός Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΑ, ο κ. Γιώργος Σαρόγλου Ομ. καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, ο κ. Χαρίλαος Κουτής, ομότιμος καθηγητή Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, η κυρία Κυριακή Κανελλακοπούλου καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, ο κ. Χρήστος Τζιβανίδης Επίκουρος Καθηγητής τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, ο κ. Ανδρέας Πάγκαλης ειδικός Παθολόγος, ο κ. Αναστάσιος Σπανός Αντιναύαρχος Ε.Α. Επεμβατικός Καρδιολόγος, η κυρία Ευαγγελία Σιαφαρίκα, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και ο κ. Λεωνίδας Μάντζος, διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος, Σ.Τσούκαλος Γ. Γραμματέας, Τ.Χατζής, Γ.Κεχρής, Π.Λεονάρδου και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Α. Βαθιωτης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ο Π. Ευσταθίου, Συντονιστής της Ομάδας διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή