Επιστολή απέστειλε ο ΙΣΑ, προς τον κ. Γεώργιο Πιτσιλή, Διοικητή ΑΑΔΕ, σχετικά με την προαιρετική εφαρμογή του myData για το 2021.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:

«Ο Ι.Σ.Α., ως ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας , ο οποίος εκπροσωπεί χιλιάδες ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς και εκατοντάδες ιδιωτικές ιατρικές εταιρείες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θεωρεί επιβεβλημένη την αναστολή της υποχρεωτικής εφαρμογής του myDATA για το έτος 2021.

Είναι αποδεκτό ότι το σύνολο των επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων έχουν πληγεί οικονομικά σε μεγάλο βαθμό με κίνδυνο αρκετοί από αυτούς να οδηγηθούν και σε οριστικό κλείσιμο. Αυτή τη στιγμή ο ιατρικός κλάδος του ιδιωτικού τομέα καλείται να είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας και παράλληλα να αντιμετωπίσει την τεράστια οικονομική πληγή από την μείωση του τζίρου του, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει και στο 70%.

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η άμεση και υποχρεωτική εφαρμογή του myDATA θα δημιουργήσει ένα επιπλέον οικονομικό κόστος στον κλάδο μας ενώ υπάρχουν και διαδικαστικά προβλήματα, λόγω των απαγορεύσεων μετακινήσεων και συναθροίσεων, στη συνεργασία που απαιτείται μεταξύ των ιατρών, των λογιστών και των εταιρειών λογισμικού.

Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να ανακοινωθεί από την Α.Α.Δ.Ε. η προαιρετική εφαρμογή του myDATA για το έτος 2021  χωρίς καμία απολύτως κύρωση και αυτή η χρονιά να είναι ουσιαστικά εκείνη μέσα στην οποία θα αποκτηθεί η αναγκαία εμπειρία από τους γιατρούς, τις ιατρικές εταιρείες και τα λογιστικά γραφεία.

Αναμένουμε την άμεση και θετική ανταπόκριση σας στο δίκαιο αίτημα του ιατρικού κλάδου».

 Για την επιστολή πατήστε εδώ


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή