Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εκδόθηκε η με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.13805/2021 ΚΥΑ [ΦΕΚ Β τ. 843/3.3.2021], σύμφωνα με την οποία, για την Περιφέρεια Αττικής που εντάσσεται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ισχύουν τα ακόλουθα (για το ΦΕΚ Β 843/3.3.2021 πατήστε ΕΔΩ, για το ΦΕΚ 895/6.3.2021 πατήστε ΕΔΩ):

Για τα Νοσοκομεία, Κλινικές, Ιδιωτικά ιατρεία και λοιπούς φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας επιτρέπεται ένας συνοδός/επισκέπτης ανά ασθενή, τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρο (πλην της διενέργειας ιατρικής πράξης).

  1. Όλοι οι φορείς παροχής ιατρικών υπηρεσιών λειτουργούν κανονικά.

  2. Αναστέλλεται η λειτουργία θεραπειών με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες.

  3. Οι επιστήμονες- αυτοαπασχολούμενοι που διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα, η οποία εκδίδεται από επαγγελματικό σύλλογο με τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, δεν απαιτείται, προς πιστοποίηση της ιδιότητάς τους, να φέρουν την απαιτούμενη εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση, εφόσον επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.

  4. Οι ιατροί που υπηρετούν στο ΕΣΥ εξαιρούνται των περιορισμών μετακίνησης.

  5. Για το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ ισχύουν οι ρυθμίσεις για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. Απαιτείται χορήγηση βεβαίωσης από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ»

  6. Ο επισκέπτης/ασθενής ιατρού μετακινείται προς/από τον ιατρό με τον κωδικό μετακίνησης 1, αφού έχει προηγηθεί επικοινωνία μαζί του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή