Στους 3656 οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν από την Παρασκευή 2 Απριλίου έως και σήμερα 9 Απριλίου

Γ. Πατούλης: « Στοχευμένα και μεθοδικά συνεχίζουμε να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, αξιοποιώντας το σημαντικό μας εργαλείο που λέγεται πρόληψη»

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τυχαιοποιημένης δειγματοληψίας για επιδημιολογικούς σκοπούς του κορωνοϊού SARS-CοV-2 με την διαδικασία των  Rapid test στην Περιφέρεια της Αττικής, που υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης», μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.
Ακολουθεί η δεύτερη φάση όπου τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής θα εστιάσουν σε πιο στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά.
Ειδικότερα από τις αρχές Μαρτίου οπότε και ξεκίνησε η Δράση έως και σήμερα διενεργήθηκαν
16364 rapid test σε περισσότερους από 26 Δήμους της Αττικής, ενώ στους 3656 ανήλθαν οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, από την Παρασκευή 2 Απριλίου έως και σήμερα 9 Απριλίου.
Μεταξύ των Δομών που πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, συμπεριλαμβάνονται και 22 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ στο πλαίσιο των ελέγχων πραγματοποιήθηκαν rapid test σε όλες τις Δομές της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.

Στο διάστημα της Α’ Φάσης τα κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας επισκέφθηκαν τους Δήμους Περάματος, Σαλαμίνας, Καισαριανής, Πειραιά, Παπάγου-Χολαργού, Περιστερίου, Κρωπίας, Νέας Σμύρνης, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Μεταμόρφωσης, Ωρωπού, Πετρούπολης, Ιωνίας, Ηρακλείου, Γλυφάδας, Αχαρνών, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ελευσίνας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Αυλώνα, Μάνδρας, Ραφήνας-Πικερμίου, Χαλανδρίο, Αθήνας, Αιγάλεω, Ασπροπύργου, Παιανίας, Παλαιού Φαλήρου, Μοσχάτου, Αργυρούπολης, Παλλήνης, Καλλιθέας, Μελισσίων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
Έλεγχοι έγιναν, μεταξύ άλλων σε κοινωνικές δομές, σε ειδικά σχολεία και σε πολίτες με κινητικά προβλήματα.
Επισημαίνεται πως τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική. Η συγκεκριμένη διαδικασία διασφαλίζει το αποτέλεσμα και δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης της Εθνικής Πλατφόρμας του μητρώου
COVID της  HΔIKA, αλλά και εντοπισμού της περιοχής και της πληθυσμιακής ομάδας, από την οποία προέρχεται, η συγκεκριμένη λοίμωξη. Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας, με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης της Δράσης «Ιπποκράτης», ο  Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στη Δράση, εξαίροντας την άοκνη προσπάθεια τους σε καθημερινή βάση, επισήμανε σχετικά:

«Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ελέγχων με rapid test σε ένα ευρύτατο φάσμα περιοχών σε όλη την Αττική, με έμφαση αυτές που είναι στο «κόκκινο» και συνεχίζουμε με τη β’ φάση όπου τα κλιμάκια μας θα κινηθούν πιο στοχευμένα, με στόχο την αποτελεσματικότερη ιχνηλάτηση. Στοχευμένα και μεθοδικά συνεχίζουμε να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, αξιοποιώντας το σημαντικό μας εργαλείο που λέγεται πρόληψη. Η κοινωνική προσφορά, η δυνατότητα της συνδυασμένης πληροφόρησης από το τηλεφωνικό μας κέντρο 1110, της κλινικής εξέτασης και της αξιολόγησης των εξεταζόμενων, αλλά και της ενημερωτικής υποστήριξης με ειδικά φυλλάδια, αποτέλεσαν και αποτελούν τις προτεραιότητές μας, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο».

Αυριανές Δράσεις 10/04/21

Περιοχή του πεδίου Άρεως.
ΕΙΣΟΔΟΣ: συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας 9

Οι έλεγχοι γίνονται από τις 9 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

16364 photo rap 1

16364 photo rap 2

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή