images/logo-sillogou3.jpg

Γ. Πατούλης: «Το Γηροκομείο Αθηνών ασκεί λειτούργημα και κοινωφελές έργο -Το στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας»  

Πρωτοβουλίες για τη διερεύνηση βιώσιμης λύσης αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων που έχουν οδηγήσει σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση τη λειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών αναλαμβάνουν από κοινού ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το σχετικό θέμα στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης τους την Τετάρτη 21 Απριλίου, στην οποία συμμετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιάννης Σελίμης. Στη συγκεκριμένη συνάντηση, έγινε αποδεκτή η προσφορά του κ. Πατούλη να συμβάλουν τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, στο ασφαλές άνοιγμα των εκκλησιών για το Πάσχα, με τη διενέργεια rapid test στο προσωπικό των Ι. Ναών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συμφωνήθηκε να αναληφθούν από κοινού δράσεις προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του γηροκομείου.

Να σημειωθεί ότι σχετικό αίτημα συνδρομής του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη κ Γ. Πατούλη και του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου έχει διατυπωθεί πρόσφατα και από την προσωρινή Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Γηροκομείου Αθηνών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για να μπει τέλος στις περιπέτειες που ταλαιπωρούν το γηροκομείο.

Ο κ. Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση διατύπωσε την θετική πρόθεση της Αρχιεπισκοπής να συμβάλει επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Με τον κύριο Πατούλη ανταλλάξαμε απόψεις για το θέμα του Γηροκομείου που υποφέρει από διάφορες αιτίες και καταθέσαμε την εμπειρία και τη θέλησή μας ότι όπου χρειαστεί είμαστε στο πλευρό της Πολιτείας και της Περιφέρειας».

Ο Γ. Πατούλης από την πλευρά του υπογράμμισε ότι o ΙΣΑ, η Περιφέρεια Αττικής αλλά και ο ίδιος προσωπικά, θα συνδράμει προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Γηροκομείου. «Είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και αυτό το αποδεικνύουμε έμπρακτα καθημερινά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος που σε αυτή τη προσπάθεια έχουμε στο πλευρό μας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Μαζί θα χτίσουμε μία ασπίδα προστασίας για το Γηροκομείο. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε, διενεργώντας συχνά ιατρικές εξετάσεις στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου και συνδράμοντας το έργο του με ιατρικό προσωπικό. Επί 40 χρόνια, το εμβληματικότερο Γηροκομείο στη χώρα, λειτουργούσε χωρίς άδεια, αλλά εμείς θέσαμε ως προτεραιότητα την αδειοδότησή του και το καταφέραμε. Το Γηροκομείο Αθηνών ασκεί λειτούργημα και κοινωφελές έργο και πρόθεσή μας είναι να το στηρίξουμε».

Να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση το γηροκομείο Φιλοξενεί 110 ηλικιωμένους ενώ σε πλήρη λειτουργία έχει δυνατότητα φιλοξενίας 500 ατόμων.

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

PSTL8493