Γ. Πατούλης: «Συμβάλλουμε έμπρακτα στην αποτελεσματικότερη πρόληψη, την προστασία των πολιτών και την προετοιμασία για την τουριστική περίοδο»

Κατόπιν εντολής του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη το Κέντρο Επιχειρήσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής θα πραγματοποιήσει επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο με Rapid και PCR Test την αύριο Τρίτη (11/5/21) στην Αίγινα.
Η σχετική πρωτοβουλία η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης» θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας και είναι σε συνεργασία της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Αίγινας. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 03:00 μ.μ.
Στόχος της δράσης είναι η διερεύνηση πιθανών θετικών περιστατικών, με τον ιό 
SARS-CoV-2 στην Αίγινα και ο περιορισμός εξάπλωση της λοίμωξης Covid-19.
 
Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:
«Συμβάλλουμε έμπρακτα στην αποτελεσματικότερη πρόληψη, την προστασία των πολιτών και την προετοιμασία για την τουριστική περίοδο. Η προληπτική διαδικασία, η άμεση εξέταση των κατοίκων του νησιού και η δυνατότητα προετοιμασίας για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, αποτελεί βασικό στόχο της Περιφέρειας Αττικής. Η συνεργασία μας με το Δήμαρχο Αίγινας Γ. Ζορμπά και με τον φίλο συνάδελφο Ιατρό και μέλος της Επιτροπή Υγείας του Δήμου Α. Πολυδώρου, συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, που αφορά στην υγεία των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ θέρμα τόσο τους ίδιους, όσο και τα στελέχη του δήμου».

Να σημειωθεί ότι το εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με συνοδεία ψυχολόγου θα προβούν καταρχήν σε διαδικασία αντιγονική (Rapid test) και ακολούθως σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, θα πραγματοποιείται μοριακή τεχνική δοκιμασίας(PCR Test) για την τελική διάγνωση. Σε κάθε περίπτωση θα δίνονται εγγραφές βεβαιώσεις για το αρνητικό αποτέλεσμα και θα πραγματοποιείται ενημέρωση προσωπική σε περίπτωση που το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.
Υπεύθυνος συντονισμού του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής είναι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας στο ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή