Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων με θέμα: «Η λογική της Σύγχρονης Ψυχιατρικής» συμμετείχε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.


Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης στην έναρξη του συνεδρίου, τόνισε στους συναδέλφους ψυχιάτρους τη σημασία της πρόληψης στα ψυχιατρικά νοσήματα, των οποίων ο επιπολασμός και η επίπτωση ολοένα αυξάνει στις μέρες μας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ έκανε μνεία στο σπουδαίο έργο που καλείται να επιτελέσει σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ψυχιατρική κοινότητα, με την απειλητική αύξηση των ψυχασθενειών, που εκδηλώνονται λόγω των δυσμενών συνθηκών διαβίωσης και οικονομικής δυσχέρειας του λαού μας.

Τόνισε ότι έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο τα περιστατικά αγχώδους διαταραχής, κατάθλιψης και νευρογενούς ανορεξίας, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανεξέλεγκτη αύξηση του αυτοκτονικού ιδεασμού των ημερών μας. «Οφείλουμε ως ιατρική κοινότητα να επιληφθούμε άμεσα του τεράστιου προβλήματος αυτού και να λάβουμε μέτρα πρόληψης, ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο των αυτοκτονιών που έγινε πια στη χώρα μας καθημερινότητα.», ανέφερε ο κος Πατούλης, και συνέχισε λέγοντας: «Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα για τη διασφάλιση της Υγείας και την προστασία όλων των πολιτών της χώρας μας.»


Αναφορά έκανε και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που λειτουργεί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, για να προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες.


Στο συνέδριο παρευρέθησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο Συντονιστής Διευθυντής του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός» και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Ακτινολόγων Απεικονιστών Ελλάδας και μέλος του ΔΣ του Ι.Σ.Α Νικόλαος Μπατάκης.

 

 

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πατούλης                              Στάθης Τσούκαλος

 

 sinedrio psichiatriko

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή