Την επίσημη έναρξη του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιατρικής Βιοπαθολογίας, χαιρέτησε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ιατρικής Βιοπαθολογίας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από το χώρο της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Πλάτων Δήμου και τα μέλη της Δ.Σ. της Ένωσης για τη διοργάνωση του συνεδρίου, καθώς και για την ουσιαστική συμβολή τους στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και κατάκτηση επιστημονικής γνώσης.

Διαχρονική θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών –τόνισε- αποτελεί το γεγονός ότι η διατήρηση της Υγείας του πολίτη είναι σημαντικότερη από τη θεραπεία του.

Αυτή την πολιτική υγείας στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σήμερα που λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότεροι ασθενείς μένουν χωρίς ασφάλιση και χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.»        

Αναφερόμενος στην προσπάθεια απαξίωσης του έργου και της προσφοράς του Έλληνα γιατρού επισήμανε ότι «ο ΙΣΑ και ο ιατρικός κόσμος έχουμε δηλώσει επίσημα ότι επιζητούμε τον ελεγκτικό μηχανισμό. Όμως όταν ασκείς πολιτική για την υγεία, αλλά είναι να ελέγχεις και άλλο να καταργείς: άλλο είναι να ελέγχεις την πολυφαρμακία και άλλο είναι να καταργείς γιατρούς και φάρμακα.»

«Έφτασε πια η χρονική στιγμή που η κοινωνική αλληλεγγύης γιατρών πολιτών αποτελεί αδήριτη ανάγκη για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων όλων μας στο χώρο της υγείας» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

«Ο γιατρός της Ελλάδας πρέπει να αγωνιστεί σήμερα για να διεκδικήσει την παγκοσμίως αυταπόδεικτη ελεύθερη συνταγογράφηση, την υπεράσπιση του ιατρικού δικαιώματος να εκτελείται η συνταγή του, το δικαίωμα για μια θέση ειδικότητας στην Ελλάδα, το δικαίωμα της ακαδημαϊκής και της δια βίου εκπαίδευσης. Στη θέση αυτών των δικαιωμάτων βάλαμε ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, την κόκκινη γραμμή σε δύο αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα ζητήματα: την ελεύθερη επιλογή γιατρού, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την ιατρική αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.»

 

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κάλεσε σε εγρήγορση και φυσική παρουσία τον ιατρικό κόσμο σήμερα που όπως σημείωσε «ακόμη όλα είναι ρευστά, απέναντι σε ένα ΕΟΠΥΥ χωρίς συμβάσεις, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς όρους και διαδικασίες. Ένα είναι σίγουρο. Ότι κανείς δε θα μας δώσει τα αυτονόητα. Μπορούμε όμως να τα διεκδικήσουμε και μάλιστα στο απόλυτο βαθμό.»                                                  

Στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου Ν. Μαλισιόβας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων Ελλάδας Δ. Βούρτσης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης Γ. Λυρίτης, η ιατρός Βιοπαθολόγος, Διοικήτρια της 2ης Υ.Π.Ε Πειραιώς & Νήσων, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Β. Ανεμοδουρά, ενώ παραβρέθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες.                      

 

 

     ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                     ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

 


15 03 12 Patoulis 7o Panelinio Sinedrio Viopathologias M.Mousikis 20-s

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή