Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί του ΙΚΑ, καλούμενοι εσπευσμένα να εκπαιδευτούν για να στελεχώσουν τις Επιτροπές των Κέντρων Εκτίμησης Πιστοποιητικών Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), εξέθεσαν στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη, οι γιατροί του ΙΚΑ Αμαρουσίου, στα πλαίσια εκπαιδευτικού σεμιναρίου που διεξήχθη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου για το σκοπό αυτό.  

Μόνο 250 γιατροί σε όλη την Ελλάδα καλούνται να στελεχώσουν τις Επιτροπές των ΚΕΠΑ όταν οι προς εξέταση αιτήσεις φθάνουν τις 40 χιλιάδες. Για την κάλυψη αυτών των αναγκών που προέκυψαν τόσο εσπευσμένα, οι γιατροί υποχρεούνται να μετακινηθούν εκτός έδρας έως και 5 φορές το μήνα, χωρίς να ληφθούν υπόψιν ούτε ότι τα Ιατρεία του ΙΚΑ μένουν χωρίς γιατρούς, ούτε ότι αυτοί οι γιατροί είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2011. Η καρδιολόγος στον ΕΟΠΥΥ και στο Ειδικό Σώμα, Δημοτική Σύμβουλος Πεύκης κα. Μαρία Γώγου υπογράμμισε ότι «με προχειρότητα και χωρίς κατάρτιση, οι γιατροί του ΙΚΑ καλούνται να στελεχώσουν Επιτροπές για έκδοση πιστοποιητικών που αφορούν Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).»

 

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης δήλωσε ότι «ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι αντίθετος στο να γίνονται οι γιατροί εξιλαστήρια θύματα ενός συστήματος που έχει σχεδιασθεί για την πιστοποίηση της αναπηρίας με τόση προχειρότητα και χωρίς την υποστήριξη ελεγκτικών μηχανισμών.»

Ο ΙΣΑ θα εξετάσει το θέμα διεξοδικά, προκειμένου να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία των λειτουργών υγείας, καθώς επίσης και την απρόσκοπτη λειτουργία της ΠΦΥ στα Μονάδες του ΙΚΑ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                              ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή