Στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ταξιδιωτικής -Γεωγραφικής & Τροπικής Ιατρικής- που πραγματοποίησε η ομώνυμη Ελληνική Εταιρία και φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας με συμμετέχοντες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ζητήματα ταξιδιωτικής ιατρικής, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α, μιλώντας για την εμφάνιση της ταξιδιωτικής ιατρικής, την παρουσίασε αρχικά ως «την εξειδίκευση με αντικείμενο την επίπτωση και τον επιπολασμό λοιμωδών και τροπικών νοσημάτων σε πληθυσμούς της Κεντρικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής κατά την επίσκεψή τους σε τροπικές χώρες και σε περιοχές με υψηλή νοσηρότητα στα συγκεκριμένα νοσήματα. Πολύ γρήγορα όμως, έγινε παγκοσμίως αντιληπτή η ανάγκη της εξειδίκευσης αυτής λόγω της γεωγραφικής ανακατανομής μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων αλλά και λόγω της πλειάδας των ταξιδιωτών που επιλέγουν τα τελευταία χρόνια μακρινούς προορισμούς».

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης, συνεχάρη την Ελληνική Εταιρία Ταξιδιωτικής Ιατρικής για το επιστημονικό αντικείμενο που υπηρετεί αλλά και για την εξαιρετική πρωτοβουλία να εντάξουν στο συνέδριο τη δοκιμασία αυτοελέγχου γνώσεων των συνέδρων καθώς αυτή συμβάλλει στην ουσιαστική συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημαντικό ρόλο που έχει αναλάβει το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ), με το οποίο ο Ι.Σ.Α έχει ξεκινήσει ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας για την πρόληψη κοινωνικά αποκλεισμένων και ανασφάλιστων πολιτών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                 ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 


27 04 12 Patoulis 3o Synedrio Taxidiotikhs Iatrikhs 11

27 04 12 Patoulis 3o Synedrio Taxidiotikhs Iatrikhs 10

 


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή