Στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Φ.Ι.Ε) και στο 6ο Διεθνές Φόρουμ Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Γιατρών της Ελλάδας συμμετείχε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (Ι.Σ.Α) Γιώργος Πατούλης, μιλώντας σε εκατοντάδες φοιτητές Ιατρικής όλης της χώρας.

Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, αφενός συνεχάρη την ΕΕΦΙΕ για την πολύχρονη συμβολή της στην Ιατρική Εκπαίδευση, αφετέρου τόνισε ότι ο ΙΣΑ έθεσε υπό την αιγίδα του το συνέδριο, δηλώνοντας το παρόν δίπλα στους μελλοντικούς λειτουργούς Υγείας τις δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν.

Αναφέρθηκε στο Χάρτη Υγείας και στην Ιατρική Υπερπληθώρα που ταυτόχρονα σηματοδοτεί την ολοένα αυξανόμενη ιατρική μετανάστευση, πολλές φορές χωρίς γυρισμό. «1 στους 4 νέους γιατρούς φεύγουν στο εξωτερικό γιατί δε μπορούν να βρουν δουλεία στη χώρα τους», προειδοποίησε ο κος Πατούλης, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των νέων γιατρών από τις πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Εργασίας, περισσότερο από ποτέ.

«Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τους νέους συναδέλφους στους δρόμους της εργασιακής αποκατάστασης που αναζητούν, σε οποιαδήποτε χώρα κι αν την αναζητούν. Με την ολοένα και αυξανόμενη μετανάστευση των νέων γιατρών μας προς την αλλοδαπή, και ιδιαίτερα τη Γερμανία, ο ΙΣΑ προέβη σε αδελφοποίηση με τον ΙΣ Βερολίνου, ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο υποστήριξης των Συλλόγων των δύο πρωτευουσών για τους έλληνες γιατρούς. Ακολουθούν παρόμοια βήματα και με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους ευρωπαϊκών πρωτευουσών».

 

Τέλος, ο κος Πατούλης τόνισε τις αναγκαίες πολιτικές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Πρόληψης που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας, δηλαδή μία Εθνική Πολιτική της Υγείας με γνώμονα την Πρόληψη και όχι τη Θεραπεία.

 

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

       ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                  ΕΥΣΤΑΘ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 


04 05 12 Patoulis 6o Panellhnio Synedrio Foithton Iatrikhs 17

04 05 12 Patoulis 6o Panellhnio Synedrio Foithton Iatrikhs 15


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή