Το 17ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Ψυχολογικής Ψυχιατρικής Ενηλίκου & Παιδιού (Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π.) με θέμα τις «Νευροψυχιατρικές, Ψυχολογικές & Κοινωνικές Εξελίξεις και Προκλήσεις» χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Γιώργος Πατούλης.

Η Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. ιδρύθηκε το 1986 από μια ομάδα ψυχιάτρων, ψυχολόγων και επαγγελματιών στο χώρο της Υγείας και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επικοινωνίας μεταξύ των ψυχιάτρων, των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ εξήρε το έργο της Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της επιστημονικής δραστηριότητας, λέγοντας ότι ο ΙΣΑ στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν την επιστημονική εκπαίδευση και μέριμνα για το κοινωνικό σύνολο: « Στόχος μιας κοινής μας προσπάθειας σε διεθνές επίπεδο πρέπει να είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, η αποφυγή της κοινωνικής βίας και της κοινωνικής έκρηξης, που ζούμε καθημερινά όλο και περισσότερο. Τα όρια της μέριμνας κα της Δημόσιας Υγείας οφείλουν οι κοινωνίες της Ευρώπης να τα θέσουν μέσα από τις επιστημονικές τους κοινότητες. Πρέπει σήμερα να διεκδικήσουμε το αυτονόητο και παράλληλα να στηρίξουμε έναν υγιή εξορθολογισμό σε όλα τα επίπεδα. Ο ΙΣΑ, σε συνεργασία με τους ΙΣ των ευρωπαϊκών πρωτευουσών, προβαίνει στην κατάρτιση μιας «Χάρτας Υγείας» που θα θέσει τα όρια εκείνα στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν μια στοιχειώδη ισότιμη πρόσβαση στις παροχές υπηρεσιών Υγείας. Μέσα από τα ερείσματα μας ενώνουν, μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο μας όταν όλοι μαζί έχουμε μία φωνή, συνισταμένη όλων των φωνών, για να κάνουμε πράξη την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας σε κάθε τοπική κοινωνία»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει διαχρονικά κάθε επιστημονικό έργο με προσανατολισμό την πρόληψη και την αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων και ψυχικών διαταραχών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, μέσα από την κατάλληλη κοινωνική και ερευνητική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της ψυχιατρικής, ψυχολογίας, νευρολογίας και φαρμακολογίας, με κύριο στόχο τη διασφάλιση της ψυχικής και της δημόσιας υγείας στη χώρα μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                     ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


 

 


16 05 12 17o Die8nes Synedrio Etairias Psyxologikhs Psyxiatrikhs Ennhlikou Kai Paidiou APPAC 14

16 05 12 17o Die8nes Synedrio Etairias Psyxologikhs Psyxiatrikhs Ennhlikou Kai Paidiou APPAC 11 


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή