Την έναρξη των εργασιών του 68ου Πανελλήνιου Ορθοπαιδικού Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Σαλμά και του Προέδρου της Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής Τραυματιολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.) κ. Βερέττα.

Κατά το χαιρετισμό του στην εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου, ο κ. Πατούλης, με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Ι.Σ.Α. και ως ορθοπαιδικού, τόνισε το ρόλο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ως Θεματοφύλακα της Δημόσιας Υγείας, το χρέος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών απέναντι σε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την ανεργία και καταφεύγουν στην ιατρική μετανάστευση και τέλος το επιστημονικό και κοινωνικό έργο όλων των ορθοπαιδικών μελών του συλλόγου.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση η οποία υλοποιείται από 17 Οκτωβρίου 2012 σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, μέσα από μια σειρά μοριοδοτούμενων μετεκπαιδευτικών μαθημάτων που αφορούν τα νεώτερα δεδομένα της ιατρικής επιστήμης και την ιατρική βάση τεκμηρίωσης (evidence based medicine) τόσο κατά την άσκηση της ορθοπαιδικής όσο και των υπόλοιπων ειδικοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών παρουσίασε τις Ευρωπαϊκές συνεργασίες που ξεκίνησε ο σύλλογος μέσα από την αδελφοποίησή του με τον Ιατρικό Σύλλογο Βερολίνου για την ανάπτυξη δομών και πολιτικών που θα προάγουν την ιατρική εκπαίδευση και την επιστημονική γνώση όλων των νέων συναδέλφων σε ένα Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Επόμενοι στόχοι στις Ευρωπαϊκές συνεργασίες είναι η σύμπραξη με τους Ιατρικούς Συλλόγους Μαδρίτης και Λυσσαβώνας μέσα από ένα πλαίσιο συνεργασίας και χάραξης πολιτικών στο χώρο της υγείας στον κοινό άξονα της Μεσογείου.

Τέλος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. στο παρόν και το μέλλον της ορθοπαιδικής κοινότητας. Κατά την εναρκτήρια τελετή απύφθηναν επίσης χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. κ. Βερέττας, ο Πρόεδρος του Κολεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών κ. Σάπκας, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Σαλμάς ενώ την τελετή έκλεισε με την ομιλία του ο καθηγητής ορθοπαιδικής κ. Λαμπίρης.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


 

 

 3 10 2012 Panellinio Orthopediko sinedrio

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή