Το 18ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του στην Αθήνα, χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης. Το συνέδριο αυτό που διοργανώνει για 18η χρονιά επιτυχώς η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία, έχει και φέτος συμμετοχή ακτινολόγων, ελευθεροεπαγγελματιών και νοσοκομειακών, από όλη την Ελλάδα, και πραγματεύεται τις τελευταίες εξελίξεις στην Ακτινολογία, τόσο στο διαγνωστικό όσο και στο επεμβατικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι οι νέοι κυρίως συνάδελφοι έχουν να ωφεληθούν τα μέγιστα από το συνέδριο αυτό, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη μελέτη του μυοσκελετικού συστήματος με υπερήχους, στη μελέτη του καρδιαγγειακού συστήματος, στην νευροακτινολογία, στην επεμβατική ακτινολογία και στις εφαρμογές της ελαστογραφίας

"Είναι σημαντικό ότι στα πλαίσια του 12ου Πανελλήνιου Ακτινολογικού Συνεδρίου οι συνάδελφοι ακτινολόγοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες είναι αφιερωμένες στην ανάλυση των εκπαιδευτικών πρακτικών στην Ευρώπη, την εκπαίδευση στην Επεμβατική Ακτινολογία και Νευροακτινολογία, καθώς και την περιγραφή του Νέου Προγράμματος εκπαίδευσης για την άσκηση της ειδικότητας στην Ακτινολογία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι κάθε στιγμή κοντά σε όλους τους νέους γιατρούς που βρίσκονται στην εκπαίδευση της ειδικότητας, στην αναμονή για ειδικότητα ή στην ανεργία ως ειδικοί. Με τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Νέων Γιατρών και Ειδικευομένων που ξεκινήσαμε πριν ένα χρονο, φροντίζουμε να προσφέρουμε το καλύτερο στους γιατρούς μέλη μας και να συμπαρασταθούμε στ προβλήματα και τους προβληματισμούς που ανακύπτουν από διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις όπως το νομοσχέδιο των ιατρικών ειδικοτήτων, το οποίο αν προχωρήσει, θα επιφέρει μεγάλες δυσκολίες στην ιατρική εκπαίδευση. Διοργανώσαμε σειρά συναντήσεων με τις Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες και ζητήσαμε να μας κατατεθούν οι προτάσεις τους για την ειδικότητα και την ιατρική εκπαίδευση. Ζητήσαμε διάλογο από μηδενικη βάση για να επαναπροσδιορίσουμε τις αναγκες και τα δικαιώματα του νέου γιατρού, του άνεργου, του ειδικευομενου και του νεοειδικευμένου. Μετά από όλα αυτά, τώρα ξεκινάμε μοριοδοτούμενα μετακεπαιδευτικά μαθήματα ΔΩΡΕΑΝ για τους νεους γιατρούς σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνων, που στη θεματολογία του Α κύκλου περιλαμβάνουν τα νεότερα δεδομένα της Παθολογίας και της κλινικοεργαστηριακής πράξης. Ιδιαίτερα όμως πρέπει να τονίσουμε ότι δίνουμε καθημερινά έναν αέναο αγώνα για την αποπληρωμή των ιατρικών ακτινολογικών πράξεων, την αποπληρωμή των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι παροχοι υγείας έχουν δικαίωμα να πληρώνονται έγκαιρα και ισότιμα για τις ιατρικές τους όπως πληρώνονται όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και όλα τα στελέχη του Οργανισμού.. Δε μπορεί να υπάρχουν λεφτά για όλους και μόνο για τους γιατρούς να μην υπάρχουν. Δε μπορεί να μην ορίζεται νομοθετικά η τιμολόγηση τις ιατρικής πράξης σε συγκεκριμένο πλαίσιο..."

Με τα λόγια αυτά, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου και συνεχάρη τον Πρόεδρο της οργανωτικής Επιτροπής κο Στριγγάρη για το έργο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας στην εκπαίδευση των νέων ακτινολόγων.

 

 

Γραφείο Τύπου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών


 

 12 10 18o Panellinio sinedrio

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιωργος Πατούλης στο 18ο Πανελλήνιο Ακτινολιγικό Συνέδριο


 

 


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή