Την έναρξη του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κήρυξε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, που ξεκινά σήμερα τις εργασίες του με ένα πλούσιο επιστημονικό θεματολόγιο στα νεότερα δεδομένα της Πνευμονολογίας

Ο κος Πατούλης συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κο Γουργουλιάνη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, που σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, κατάφεραν να οργανώσουν ένα τόσο άρτια δομημένο συνέδριο που μπορεί να απονείμει ερευνητικές και εκπαιδευτικές υποτροφίες μετεκπαίδευσης σε Ελληνικά κέντρα νέων ειδικών Πνευμονολόγων.

 

Την επιτυχία του συνεδρίου διασφαλίζουν η πληθώρα των ελληνικών ερευνητικών άρθρων που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, οι διαλέξεις και τα στρογγυλά τραπέζια σε επίκαιρα και αμφιλεγόμενα με τοποθετήσεις έγκριτων επιστημόνων και την περαιτέρω συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες.

 

Ο κος Πατούλης απέστειλε μήνυμα εγρήγορσης πως όλοι οι λειτουργοί υγείας οφείλουμε να αντισταθούμε σε εκείνους που θέλουν να καταρρακώσουν το σύστημα της υγείας με λογιστικούς τρόπους. Παράλληλα, άδραξε την ευκαιρία για να παραδειγματίσει μέσα από την ιατρική αλληλεγγύη, όλα τα βήματα των γιατρών όχι μόνο στο μέλλον αλλά και στο άμεσο παρόν. "Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε τις κόκκινες γραμμές της επιβίωσής μας. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του εφησυχασμού. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε άλλο την Υγεία στην τύχη της. Οφείλουμε να αγωνιστούμε όλοι για όλους μας. Γιατί ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια και την επιβίωση ως λειτουργοί υγείας. Μόνο με παρρησία και παρουσία κατακτώνται τέτοιοι αγώνες και δίνονται αποτελεσματικές λύσεις. Υπενθυμίζουμε σε όλα τα μέλη μας για ακόμη μία φορά, πως σε αυτό τον αγώνα χρειάζονται όλοι. Γιατί αλλιώς ο καθολικός αφανισμός , θα είναι ατομικός αφανισμός . Και μπορούμε να τον αποτρέψουμε ο καθένας για όλους και όλοι για τον καθένα ξεχωριστά," δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Επίσης, αναφέρθηκε στους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μετάθεση της ευθύνης της θεραπευτικής αγωγής σε μη γιατρούς, που επισήμως το κράτος προσπαθεί να επιδώσει, υποχρεώνοντας το θεράποντα γιατρό να συνταγογραφεί μόνο δραστικές ουσίες και το φαρμακοποιό να δίνει από τον πάγκο το πιο φθηνό αντίγραφο που έχει. "Αυτή δεν είναι πολιτική φαρμάκου, ούτε και πολιτική αύξησης κατανάλωσης γενοσήμων που ευρέως κυκλοφορούν ηλεγμένα σε χώρες της βόρειας Ευρώπης. Αυτή είναι πολιτική επιλογή πολιτικών που δε γνωρίζουν τον κίνδυνο στον οποίον οι ίδιοι θέτουν τη δημόσια υγεία. Χρειαζόμαστε σύνεση και προγραμματισμό, προκειμένου να θέσουμε τις κατώτατες κόκκινες γραμμές στην παροχή υπηρεσιών υγείας, οι οποίες θα βεβαιώνουν την ασφάλεια των χρηστών υγείας και την ίαση των αρρώστων μας. Σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι μιας ανθρωπιστικής κρίσης που ακολουθεί την οικονομική και σύντομα θα επιφέρει κοινωνική έκρηξη, αν δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί, εδώ και τώρα" ήτα τα λόγια με τα οποία έκλεισε το χαιρετισμό του ο κος Πατούλης, ο οποίος ευχήθηκε στην Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία να συνεχίσει το σπουδαίο εκπαιδευτικό της έργο και την ερευνητική της υποστήριξη και ειδικούς και ειδικευομένους της Πνευμονολογίας

 

 


 

 

 18 10 12 Pnevmonologico 8

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κατά το χαιρετισμό του στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδιο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταρείας



18 10 12 Pnevmonologico 3

Οι συνεδροι κατά την εναρκτήρια τελετή

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή