Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τέταρτο κατά σειρά μάθημα από τον πρώτο κύκλο των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που διεξάγονται στη θεματική ενότητα της Παθολογίας.

 

Στη θεματική ενότητα των νεοπλασιών, ο διευθυντής της Α Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Λαικό, καθηγητής κος Πολύζος ανέπτυξε διεξοδικά τον καρκίνο του μαστού, από την πρωτογενή πρόληψη μέσω της άσκησης και της διατροφής, ως τη δευτερογενή πρόληψη μέσω του screening και της μαστογραφίας καθώς και τη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση σε κάθε στάδιο της νόσου.

 

 

Επίσης ο κος Τσιόδρας, Επίκουρος καθηγητής στη Δ΄ Παθολογική Κλινική του ΓΝ Αττικό μίλησε στη θεματική ενότητα των λοιμώξεων για όλες της λοιμώξεις της κοινότητας, αλλά και για τις θανατηφόρες που χρήζουν ιδιαίτερης μελέτης και προσοχής στις μέρες μας, όπως είναι το AIDS και η HCV.

 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κος Τσιόδρας στην προφύλαξη αυτών των σοβαρών ασθενειών που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν λάβει διαστάσεις «επιδημίας»

 

Τις ομιλίες των ακαδημαϊκών διδασκόντων, μπορεί να τις δει ζωντανά σε livestreamimg ο κάθε γιατρός από τον υπολογιστή του κάθε Τετάρτη 6-8 το απόγευμα στη διευθυνση

http://www.isathens.gr/synexizomeni-ekpaidefsi/metekpaideftika-mathimata-vivliothiki.html

 

Επίσης, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση αναρτώνται μετά το κάθε μάθημα όλες οι ομιλίες ανά ημερομηνία

 


 

 

 

 7 11 12 Polizos

Ο Διευθυντής της Α Παθολογικής Κλινικης κος Πολύζος στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα


 

7 11 12 Tsiodras

Στο βήμα ο κος Τσιοδρας, Επ.Καθηγητής της Δ΄Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Αττικο

 

 


 

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή