Στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Φυσικοθεραπευτών με θέμα «Φυσικοθεραπεία. Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές» παρέστη ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης. Ο κος Πατούλης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου κο Μπάκα, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κο Παπαγέωργα και την Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής κα Σακελλάρη Bασιλική για τα καίρια θέματα που αφορούν το χώρο της υγείας και τους παρόχους της, ενώ παράλληλα τους συνεχάρη

για τη διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου που προάγει την επιμόρφωση των φυσικοθεραπευτών με την παροχή σύγχρονων βασικών γνώσεων ευρέος κλινικού ενδιαφέροντος.

Το συνέδριο παρακολούθησε πλήθος κόσμου από τον φυσιοθεραπευτικό κλάδο καθώς και άλλοι επαγγελματίες υγείας με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Στα συμπεράσματα του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ απέστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και ενωτικής αγωνιστικότητας σε όλους τους συνέδρους φυσικοθεραπευτές και επαγγελματίες υγείας, μέσα από το κοινό πανυγειονομικό μέτωπο που συγκρότησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με όλους τους φορείς και παρόχους υγείας της χώρας. Ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στην προ μηνός επιχειρούμενη τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ που βασίζεται σε οικονομίες κλίμακος, καταρρακώνοντας κάθε είδους «ισότιμης προσβασιμότητας» των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας.

«Στο κατώφλι του 2013 στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα στου συστήματος Υγείας, δεν έχει πρόσβαση σχεδόν το 35% του πληθυσμού μας. Διάγουμε μία περίοδο οικονομικής κρίσης που συνθλίβει τον πολίτη σε κάθε του διάσταση, ξεκινώντας τη σύνθλιψη από την ίδια του την υγεία. Η επικινδυνότητα της μετακύλισης της οικονομικής κρίσης σε ανθρωπιστική είναι τεράστια και αναμένεται να συμπαρασύρει πολλούς υγιείς προς την αρρώστια και πολλούς αρρώστους προς το θάνατο, επειδή δε μπορούν να πληρώσουν αυτά που απατούνται για την υγεία τους. Η συσπείρωση του υγειονομικού κόσμου, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε ένα Κοινό Πανυγειονομικό Μέτωπο όλων των παρόχων Υγείας έχει στόχο να αντισταθεί στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και να προσδιορίσει τις κόκκινες γραμμές για την προάσπιση της Δημόσιας υγείας: Γι αυτό χρειάζεται ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Όχι για το αύριο, αλλά για το σήμερα.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Κατά τη λήξη του συνεδρίου, ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που λειτουργεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη 6.500 ανασφάλιστων ασθενών με 246 εθελοντές γιατρούς και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών και όλους τους εθελοντές φυσικοθεραπευτές που είναι αρωγοί και υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας.

 

 9 12 12 sinedrio fisikotherapias 2

9 12 12 sinedrio fisikotherapias

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης με τον Πρόεδρο του ΠΣΦ κο Μπάκα και το μέλος του ΚΔΣ του ΠΣΦ κο Μαρμαρά

9 12 12 sinedrio fisikotherapias 4 

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ στα συμπεράσματα του συνεδρείου του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Φυσικοθεραπευτών

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή