Τις νέες κυτταρικές θεραπείες, την αναγέννηση του μυοκαρδίου μετά το έμφραγμα, τις εξελίξεις στη μεταμόσχευση και την εφαρμογή των “τεχνητών καρδιών” είχε ως κεντρική θεματολογία το 14ο Πανελλήνιο συνέδριο Καρδιακής Ανεπάρκειας που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας Καρδιακής Ανεπάρκειας με διακεκριμένους ομιλητές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της έγκαιρης έναρξης κατάλληλης θεραπείας στην καρδιακή ανεπάρκεια. "Όταν η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας γίνει σε προχωρημένα στάδιά της, τότε το 80% των ασθενών έχει προσδόκιμο επιβίωσης μικρότερο της πενταετίας. Αυτό από μόνο του καταδεικνύει, πόσο σημαντικό είναι ο ασθενής να επισκεφθεί έγκαιρα τον καρδιολόγο και ο καρδιολόγος να προβεί άμεσα στα απαιτούμενα θεραπευτικά σχήματα που θα παρατείνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής."

 

Ο κος Πατούλης τόνισε τη σπουδαιότητα της ιατρικής εκπαίδευσης στις νεότερες εξελίξεις της καρδιακής ανεπάρκειας, μέσα από τη συμβολή καταξιωμένων επιστημόνων και τη σημασία της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευση όλων των νέων καρδιολόγων στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας.

 

Στην τελετή έναρξης συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κος Τρυποσκιάδης, ο Πρόεδρος της ΕΜΕΚΑ κος Αδαμόπουλος, ο νέος Πρόεδρος της ΕΚΕ κος Φούσας και πλήθος ειδικών και ειδικευομένων καρδιολόγων όλης της χώρας.


 

 

 1 2 2013 14o kardiaki aneparkeia 1

 Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ Γ Πατούλης στο Βήμα

 

 

1 2 2013 14o kardiaki aneparkeia 2
Ο κ Πατούλης με τους Προέδρους της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΜΕΚΑ

 


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή