Τη σημασία της Ιπποκράτειας Ιατρικής στην οποία όλοι οι ασθενείς είχαν δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στην υγεία, τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης στο 9ο Συμπόσιο της Εταιρείας Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος (Ε.Δ.Ι.Π.) που πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα «Σχέση Πολιτικής και Ιατρικής από την Αρχαιότητα έως σήμερα».

Το συμπόσιο, που διοργανώθηκε υπό την εποπτεία του Προέδρου της ΕΔΙΠ, κου Ζηρογιάννη, πραγματευόταν την πολλαπλή σχέση της Πολιτικής και της Ιατρικής από την Αρχαιότητα έως σήμερα. Ομιλητές ήταν έγκριτοι επιστήμονες από το χώρο της Ιατρικής, ενώ στο πέρας του συμποσίου, ακολούθησε τελετή απονομής τιμητικής διάκρισης για την προσφορά τους στην Ιατρική των κων Τριχόπουλου, Τούτουζα και Αποστολίδη και αναγόρευσής τους σε κήρυκες Ιπποκράτειου Πνεύματος.

Κατά το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης δήλωσε: " Οι αποφάσεις των πολιτικών για την υγεία πρέπει να διέπονται από το Ιπποκράτειο πνεύμα και τον σεβασμό απέναντι στο θεράποντα ιατρό. Θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα στην Υγεία, αν τον ίδιο όρκο που δίδουν οι νέοι γιατροί μας, έδιναν και οι πολιτικοί μας, όταν στην καριέρα τους, αναλαμβάνουν να ασχοληθούν με την Υγεία. Η Πολιτική και η Ιατρική πρέπει να συγκλίνουν σε μια κοινή συνισταμένη, της οποίας στόχος είναι ο άρρωστος ως άνθρωπος και όχι ως αριθμός. Υγεία με λογιστικά κριτήρια, δεν είναι υγεία - είναι ολιγωρία που θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Υγεία χωρίς γιατρούς δε γίνεται."

 

 


 

 9o sympsio EDIP

Στο βήμα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ


 



 


 


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή