Την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την έναρξη της καινούργιας ακαδημαϊκής χρονιάς στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (ΕΧΕ) χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης στην ετήσια ακαδημαϊκή εκδήλωση έναρξης που διοργανώνει η ΕΧΕ, με την παράλληλη βράβευση των νέων επιστημόνων που διακρίθηκαν στον τομέα της χειρουργικής και της έρευνας.

Ο κος Πατούλης συνεχάρη τον καινούριο πρόεδρο της ΕΧΕ κο Αντσακλή και όλους τους νεοεκλεγμένους συναδέλφους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο σπουδαίο ακαδημαϊκό και επιστημονικό έργο που ανέλαβαν για τη νέα γενιά αλλά και για όλο το χειρουργικό τομέα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κατά το χαιρετισμό του, δε δίστασε να αναφερθεί στο μεγάλο αδιέξοδο - επιστημονικό και κοινωνικό- που αντιμετωπίζει σήμερα ο νέος γιατρός όταν οι νέοι συνάδελφοι της Χειρουργικής διψούν για τη γνώση και την υπερεξειδίκευση, παρακολουθούν όλες τις επιστημονικές βάσεις τις πιο τελευταίες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας και προόδου, και προσπαθούν μάταια να πετάξουν… αφού όλες οι πόρτες είναι κλειστές και 4 στους 5 νέους γιατρούς είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι ή μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

"Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, ο μεγαλύτερος επιστημονικός Σύλλογος της χώρας μας, έχει τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη μιας μεγάλης μεταρρύθμισης στο χώρο της υγείας που θα παρέχει ισότιμες υπηρεσίες Υγείας στον άρρωστο και ταυτόχρονα θα διασφαλίζει την επιστημονική κατάρτιση και την εργασιακή αποκατάσταση στους γιατρούς μας" ήταν τα λόγια του κου Πατούλη στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους της ΕΧΕ

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε και στα Μοριοδοτούμενα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα που διεξάγονται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ιατρική σχολή Αθηνών, με δεύτερο κύκλο τη θεματολογία της χειρουργικής στο επείγον και στον πολυτραυματία, που ξεκινάει στο Μάρτιο του 2013. Ο κος Πατούλης έκλεισε το χαιρετισμό του λέγοντας ότι "Ο κάθε συνάδελφος, πολλές φορές, άυπνος, μόνος, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, δίνει το δικό του, προσωπικό αγώνα για τον ασθενή του. Στον αγώνα αυτό, είναι πρωταγωνιστής. Στον αγώνα αυτό, ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προασπίζουμε την τιμή και το σεβασμό προς τον έλληνα γιατρό. Στον αγώνα αυτό δηλώνουμε ότι ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, δε μπορεί να υπάρξει."

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                 ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


 

 

 

8 2 2013 Patoulis Antsaklis EXE

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή