Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συγκέντρωση για άνεργους γιατρούς που διοργάνωσε το Γραφείο Πληροφόρησης και Απασχόλησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκου Προγράμματος ΜοbiPro-EU «Προώθηση της επαγγελματικής κινητικότητας νέων σε αναζήτηση επαγγελματικής κατάρτισης και ανέργων ειδικευμένων στελεχών της Ευρώπης».

Κατάμεστη η αίθουσα του συνεδριακού χώρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών φιλοξένησε περισσότερους από 250 νεους γιατρούς που πλήττονται από την ανεργία και την υποαπασχόληση, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προοπτικές του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος για άνεργους γιατρούς.

Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Προσωπικού (ZAV) του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (BMAS) της Γερμανίας ενημέρωσε τους νέους συναδέλφους για τις προϋποθέσεις και το εργασιακό πλαίσιο για γιατρούς στη Γερμανία τόσο για τους ειδικευόμενους όσο και για τους ειδικευμένους. Το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους ιατρούς ειδικευμένους και ειδικευόμενους, που επιθυμούν να εξασφαλίσουν και να κατοχυρώσουν συγκεκριμένη θέση εργασίας στη Γερμανία, γνωρίζοντας τους ακριβείς όρους και προϋποθέσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να παρευρεθούν και ενημερωθούν λεπτομερώς, ασχέτως γνώσης της γερμανικής γλώσσας, δεδομένου ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει σχετική πρόνοια για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας με επιδότηση από το γερμανικό κράτος.

Ακολούθως, αύριο και μεθαύριο 28 και 29 Μαΐου θα υπάρχει η δυνατότητα για ατομική συμβουλευτική ενημέρωση των γιατρών από τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας.

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα θα συζητηθούν στην εκδήλωση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Γραφείο Πληροφόρησης και Απασχόλησης του ΙΣΑ, στα τηλέφωνα 210 3839770 εσωτ 211 και 213 καθώς και στο τηλέφωνο 6972 702589 από 11π.μ. έως 5μ.μ. ή στο email

Για την παρουσίαση του προγράμματος πατήστε ΕΔΩ

 

 

 27 5 ISA MobiPro 2

O Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης στο βήμα


27 5 ISA MobiPro

 

27 5 ISA MobiPro1

Ο Εκπρόσωπος της Γενικής  Διεύθυνσης του Υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας κος Ralph Czadzeck

 

27 5 ISA MobiPro 3


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή