Με στόχο την ανταλλαγή των γνώσεων και της επιστημονικής εμπειρίας διεξήχθη η 1η Επιστημονική Ημερίδα μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων Ορθοπαιδικών με θέμα CurrentConceptsinReconstructiveHipandKneeSurgery που διοργάνωσε η Διοίκηση και η Ιατρική Υπηρεσία του ΚΑΤ-ΕΚΑ, σε συνεργασία με την ΕΕΧΟΤ και τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Παρουσία του Υπουργού Υγείας κου Γεωργιάδη, του Προέδρου του ΙΣΑ κου Πατούλη, του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κου Μαχαίρα του Προέδρου της Ορθοπαιδικής Εταιρείας της Κίνας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας, στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία 40 Κινέζων ορθοαπιδικών γιατρών και πολλών συναδέφων του ΚΑΤ-ΕΚΑ. Μετά το πέρας της ημερίδας, οι συνάδελφοι ορθοπαιδικοί της Κίνας ξεναγήθηκαν στα χειρουργεία και παρακολούθησαν την άσκηση της Ορθοπαιδικής σε όλα τα επίπεδα τριτοβάθμιας περίθαλψης του νοσοκομείου.

Καλωσορίζοντας την κινεζική αντιπροσωπεία των Ορθοπαιδικών ο Υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε τη σπουδαιότητα της διακρατικής και διαπολιτισμικής ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων στην ιατρική επιστήμη.

Κατά τη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ορθοπαιδικής Εταιρείας της Κίνας και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της κινεζικής αντιπροσωπείας, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ως Ορθοπαιδικό ο ίδιος, τόνισε τις δυνατότητες ανάπτυξης κοινών δράσεων, βασισμένων στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα της Ορθοπαδικής, λέγοντας: «Μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μπορούμε να μάθουμε και να διδάξουμε, να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση και την κλινική μας εμπερία σε ένα διαπολιτισμικό πάνελ με άξονα την evidence based medicine και τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Η Ιατρική Επιστήμη του Ιπποκράτη και η Ιατρική Τέχνη της Κίνας σήμερα συναντώνται σε αυτό το επιστημονικό φόρουμ με προοπτική την ιατρική καινοτομία του 2014. Ας μην ξεχνούμε ότι τόσο οι Έλληνες όσο και οι Κινέζοι έχουν μεγάλη παράδοση στην ανθρωποκεντρική και ανθρωπιστική επιστήμη της Ιατρικής.»

Κατά το χαιρετισμό του ο κος Πατούλης δε δίστασε να αναφέρει την αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου με την πόλη Τσάογιανγκ της Κίνας με στόχο την ανάπτυξη ευρωασιατικών δεσμών με αμφίδρομες ευκαιρίες αειφόρου ανάπτυξης.


 

 

 26 8 2013 ελληνοκινεζικη ημεριδα ΚΑΤ

 


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή