images/logo-sillogou3.jpg

Ειδική επιχειρησιακή εκπαίδευση έλαβε χθες η Ιατρική  Ομάδα Άμεσης Δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο της εθελοντικής της δραστηριοποίησης σε έκτακτες καταστάσεις. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην διαβαθμισμένη αίθουσα συσκέψεων του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Χαρακτηριστικά έγινε επιχειρησιακή ανάλυση ιατρικής ετοιμότητας σεισμών και άλλων έκτακτων καταστάσεων , με αφορμή τη συμμετοχή της Ομαδας του ΙΣΑ στην Κεφαλονιά το Φεβρουάριο 2014.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε τον Συντονιστή της Ομάδας και Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνο Ευσταθίου για την πολύτιμη συνεργασία και τη μετάδοση εμπειρίας στο συναφές αντικείμενο, λέγοντας: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δημιούργησε την Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης με την εθελοντική συμμετοχή πολύ εξειδικευμένων γιατρών μελών του όλων των ειδικοτήτων -νοσοκομειακοί, ελευθεροεπαγγελματίες, πανεπιστημιακοί, στρατιωτικοί, για να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε έκτακτες καταστάσεις και επείγουσες περιπτώσεις μαζικής καταστροφής. Η εκπαίδευση των μελών της Ομάδας στην διαχείριση και αντιμετώπιση κρίσεων και έκτακτων καταστάσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα είναι συνεχιζόμενη και προσαρμοζόμενη στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των απαιτήσεων αναλόγως των περιστάσεων»

Την ομάδα θα επικουρούν εθελοντές νοσηλευτές και διασώστες και θα υπάρχει ιατροφαρμακευτικό υλικό για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η απονομή πτυχίων και η παρουσίαση των δράσεων της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης, θα πραγματοποιηθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στις 24 Απριλίου 2014 και ώρα 17:30.


 

 

 5 4 2014 Ιατρική Ομαδα Αμεσης δρασης