Στο πρώτο Μεσογειακό συνέδριο Νευροτροποποίησης μέσω Ωτοβελονισμού (1stMediterraneanCongressonAuricularNeuromodulation -MeCan2014) παρεστάθη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό στους συνέδρους κατά τη τελετή έναρξης. Στο συνέδριο συμμετείχε επίσης και το μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ κ. Ευάγγελος Ζαφειριού.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανέφερε ότι «η κλασική ιατρική, έτσι και η άσκηση εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων, όπως ο βελονισμός πρέπει να ασκείται αποκλειστικά από εκπαιδευμένους γιατρούς. Ο βελονισμός δεν είναι πανάκεια, είναι όμως ένας μηχανισμός που μπορεί όμως να αντιμετωπίσει συμπληρωματικά συγκεκριμένα προβλήματα υγείας και μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με άλλες θεραπευτικές μεθόδους. Η ιστορία του βελονισμού ξεκινά στην Κίνα γύρω στο 2.500 π.Χ., στην Ελλάδα όμως όπως και σε πολλές άλλες χώρες ο βελονισμός, η ομοιοπαθητική και άλλες εναλλακτικές θεραπείες ασκούνται χωρίς να έχουν νομιμοποιηθεί επισήμως.»

Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι «ο ΙΣΑ έχει πολλάκις παρέμβει και ανοίξει το διάλογο με το Υπουργείο Υγείας   σχετικά με τις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους. Μέχρι τώρα όμως και παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις προς τις εκάστοτε ηγεσίες δεν υπήρξε ανταπόκριση. Σε κάθε περίπτωση οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν.»

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Βελονισμού κ. Μιλτιάδη Καράβη και την επιστημονικά υπεύθυνη του συνεδρίου κ. Έφη Παπακωνσταντίνου. Το συνέδριο θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο 6/9/2014 και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιατρικής Ιταλικής Εταιρείας GSATNItaly και του Πανεπιστημίου Sassari της Ιταλίας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

 1o-nevrotrop

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή