• Η ψήφιση του «Κατοχικού Συμφώνου 2» από την κυβερνητική πλειοψηφία συνοδεύτηκε για μια φορά ακόμη από τον ευτελισμό της Δημοκρατίας και των Δημοκρατικών θεσμών.
• Η νομοποιηθείσα δέσμη μέτρων σοκ, ισοπεδωτικού χαρακτήρα, συνοδεύτηκε από ξυλοδαρμούς, ανελέητο κυνηγητό και συμβάματα που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών που έκαναν χρήση του αναφαίρετου Συνταγματικού δικαιώματος της διαμαρτυρίας.
• Με έρεισμα τις διαχρονικά επαναλαμβανόμενες έκνομες πράξεις μιας δράκας αμφιλεγόμενης προέλευσης «ταραξιών», μετατράπη το κέντρο της Αθήνας από τις Δυνάμεις Τάξης, σε θάλαμο αερίων ρισκάροντας την ακεραιότητα της ζωής χιλιάδων πολιτών και τούτο υπό την ανοχή της επίσημης πολιτείας.
• Επετράπη στους ταραξίες να κάνουν το κέντρο της πόλης «Γης μαδιάμ» και τη νύφη πλήρωσαν διαμαρτυρόμενοι αθώοι πολίτες, οι οποίοι κατεωνίστηκαν από τόνους επιβλαβών για την υγεία ουσιών, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύσει η υγεία τους εξαιτίας καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων και τραυματισμών, ενώ δεκάδες οδηγηθήκαν σε Νοσοκομεία.
• Η αυτοθυσία εθελοντών ιατρών και διασωστών που κάτω από αντίξοες συνθήκες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο χώρο του Μετρό, ανταμείφθηκε από τις Δυνάμεις Τάξης με τη ρίψη Χημικών και εντός του χώρου του Μετρό!!!
• Ο ΙΣΑ ως επίσημος και υπεύθυνος Δημόσιος φορέας στο χώρο της Υγείας, πέραν της άμεσης παρέμβασής του και παρουσίας του στους χώρους παροχής πρώτων βοηθειών και νοσηλείας των θυμάτων της αλόγιστης βίας, καταγγέλλει την κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπεύθυνη του χάους που δημιουργήθηκε από τη χρήση βίας και χημικών ουσιών.
• Πέντε φιαλίδια χημικών που χρησιμοποιήθηκαν για την απώθηση των διαδηλωτών και μας παρεδόθησαν από τους γιατρούς που παρείχαν πρώτες βοήθειες στην πλατεία Συντάγματος, απεστάλησαν από τον Ι.Σ.Α. στο Γενικό Χημείο του Κράτους για έλεγχο της σύστασής τους.
• Ο ΙΣΑ καλεί την κυβέρνηση και τους επικεφαλείς των Αστυνομικών Δυνάμεων να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πάψουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των Ελλήνων πολιτών.
• Ο ΙΣΑ ως υπεύθυνος Υγειονομικός φορέας και συνεγγυητής της υγείας των πολιτών της Αθήνας, μετά από ενδελεχή έρευνα των συμβάντων, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.


Από τον Ι.Σ.Α.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή