Την έμπρακτη στήριξη στους πρόσφυγες έδειξαν, για άλλη μια φορά δεκάδες συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανθρωπιάς, για τη συγκέντρωση φαρμάκων ,στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί μπορούμε για τους πρόσφυγες» που καλύπτει ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και διοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, μαζί με τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και τους εκπροσώπους του ΣΚΑΪ, συγκέντρωσαν σήμερα φάρμακα και είδη προσωπικής υγιεινής ,σε δύο περιοχές της Αττικής .

Ειδικότερα συγκεντρώθηκαν 35 σακούλες με φάρμακα, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου ,στο Παλαιό Φάληρο. Μάλιστα ο πάτερ Αθανάσιος παρέδωσε ένα κουτί με φάρμακα που είχε συγκεντρώσει η ενορία για αυτή τη δράση.

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν 24 σακούλες με φάρμακα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι ,ενώ οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέδωσαν μια μεγάλη ποσότητα, με είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία θα διανεμηθούν στους πρόσφυγες.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

"Ευχαριστούμε από βάθους καρδίας όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και με μοναδικό ανθρωπισμό προσέφεραν τα φάρμακα που διέθεταν για την ανακούφιση των προσφύγων που φιλοξενούνται στη χώρα μας. Μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, έναν διεθνώς αναγνωρισμένο και με διεθνές κύρος φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας και φιλανθρωπικού έργου, εγκαινιάζουμε μία συνεργασία με ισχυρή ανθρωπιστική διάσταση με στόχο οργανωμένα και συντεταγμένα να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική και έγκαιρη παροχή βοήθειας προς πρόσφυγες και μετανάστες σε διάφορους δήμους ανά την επικράτεια .Παρόλα αυτά οφείλουμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε την επείγουσα ανάγκη να υπάρξει εθνικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος».

Η δράση θα συνεχίσει αύριο Παρασκευή 18 Μαρτίου (10.00-14.00)

• στην Αγία Παρασκευή, μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής

• και στους Αμπελόκηπους, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

17 3 16 farmaka prosf pfaliro xalandri1

17 3 16 farmaka prosf pfaliro xalandri1

17 3 16 farmaka prosf pfaliro xalandri1

17 3 16 farmaka prosf pfaliro xalandri1

isalogo

ell redcross

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή