Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη συμπαράσταση του,στην κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.) ,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε) ,ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.)και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά προκειμένου να αποτρέψουν τις δυσμενέστατες εξελίξεις που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου.

Ειδικότερα η συντονιστική επιτροπή των Ομοσπονδιών ,με σημερινή επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκο, ανακοίνωσε  την έναρξη των κινητοποιήσεων , από την προσεχή Πέμπτη 23/05/2019 και για τρεις ημέρες, σε πρώτη φάση , προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος με το Υπουργείο, για την ανεύρεση λύσεων για την επιβίωση των ιδιωτικών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ειδικότερα στην επιστολή  προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, περιγράφεται το τραγικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι Μονάδες εξαιτίας του clawback και του  rebate που τις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή.

 «Όλες οι ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής (μικρές, μεσαίες και μεγάλες) οι οποίες πλήττονται καίρια από τη συνέχιση της επιβολής αυτών των καταστροφικών μέτρων, θα αγωνιστούμε σε ένα κοινό μέτωπο μαζί με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, για να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων μας, προστατεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πρώτα απ’ όλα τις ανάγκες των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για ποιοτικές διαγνωστικές εξετάσεις και δευτερευόντως το δικαίωμα των παρόχων να μην οδηγηθούν στην οικονομική καταστροφή με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτή η εξέλιξη για τους ίδιους, τους εργαζόμενους στις μονάδες αυτές και τις οικογένειές τους», καταλήγουν στην επιστολή .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

 

Για την επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ πατήστε ΕΔΩ


Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

Youtube
prosfores-gia-meli-isa
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή