Στην  Ιδρυτική Συνάντηση του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., παρευρέθη ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ,Προέδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.  Στη συνάντηση αυτή, παρουσία του Υπουργού Υγείας της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και 5 συνεργαζόμενων Δήμων.

Το μνημόνιο συνυπέγραψαν οι Δήμαρχοι Λευκωσίας, Λεμεσού, Στροβόλου, Λακατάμιας, και Αγλατζιάς κ.κ. Κ.Γιωρκάτζιης, Ν.Νικολαΐδης, Α.Παπαχαραλάμπους, Φ.Χατζιήπαπα ,Χ.Πετρίδης Σκοπός του Μνημονίου αυτού είναι η Πιστοποίηση του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς και η συμπερίληψη της Κύπρου στον Παγκόσμιο Χάρτη του Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Υγείας Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, κατά την ομιλία του, συνεχάρη τόσο τον Υπουργό Υγείας Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, όσο και τους 5 Δημάρχους των Πόλεων που συνυπογράφουν για την πρωτοβουλία τους και μίλησε για το ρόλο που διαδραματίζει η Ηγεσία και ο τρόπος διακυβέρνησης μέσω του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη μακρά πορεία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων η οποία έχει πλούσιο και ουσιαστικό έργο να επιδείξει, με μετρήσιμα αποτελέσματα ως προς τους πολίτες που ωφελήθηκαν και διαρκή ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε σχέση με συγκεκριμένα νοσήματα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Π.Ο.Υ.

Επίσης ο πρόεδρος του ΙΣΑ  σημείωσε: «Θα επιδοτήσουμε ως Περιφέρεια Αττικής τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων για την Πρόληψη της Υγείας με τον  προσυμπτωματικό έλεγχο των  πολιτών. Στόχος η διατήρηση της Υγείας όλων των κατοίκων της Αττικής. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην Προαγωγή της Υγείας και σκοπός του Δικτύου μας είναι η διαρκής εγρήγορση για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών».

Το θέμα της Συνάντησης είχε τίτλο: «Βιώσιμη Ανάπτυξη από την θεωρία στην Πράξη», όπου ξεκίνησε με ομιλία η Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα. Χρυστάλλα Καϊάφα Νικολαΐδου, Υγειονομική Λειτουργός και Συντονίστρια του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων, η οποία μίλησε για τις Πολιτικές Υγείας, τις Δράσεις του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις και τις προϋποθέσεις Πιστοποίησης στη Φάση VII.

Στη συνέχεια, για τη λειτουργία του Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ σε τοπικό επίπεδο αναφέρθηκε η κα. Νταίζη Παπαθανασοπούλου Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης για τα Δίκτυα Υγιών Πόλεων και Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, αναφερόμενη και στο Σύμφωνο Δημάρχων της Κοπεγχάγης.

Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες και η σύσταση του Δ.Σ. του Κυπριακού Δικτύου σε σώμα. Στη Συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Δικτύου κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Νίκος Μίτλεττον.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.


 

14 6 2019 sinantisi kypriakou diktyou ygeiwn polewn1

14 6 2019 sinantisi kypriakou diktyou ygeiwn polewn2

14 6 2019 sinantisi kypriakou diktyou ygeiwn polewn3

14 6 2019 sinantisi kypriakou diktyou ygeiwn polewn4

14 6 2019 sinantisi kypriakou diktyou ygeiwn polewn5


Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

Youtube
prosfores-gia-meli-isa
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή