Ύστερα από την έντονη παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών το Υπουργείο Υγείας απέσυρε την απόφαση για περιορισμό της δραστικής ουσίας πραζόλης, η οποία χορηγείται για γαστροπροστασία αποκλειστικά από γαστρεντερολόγους. Είχαμε τονίσει ότι εξαιτίας του συγκεκριμένου περιορισμού- αποκλεισμού θα προέκυπταν τεράστια προβλήματα και συγκεκριμένα:

  1. 1)Για τη δημόσια υγεία,
  2. 2)Για τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα οποία με τεράστιες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πρόκειται να δεχθούν μεγαλύτερο όγκο ασθενών εξαιτίας των ως άνω επιπλοκών,
  3. 3)Για το φόρτο εργασίας των γαστρεντερολόγων οι οποίοι αν και αριθμητικά λίγοι θα κληθούν να καλύψουν τεράστιο αριθμό ασθενών.

 

Και όλα τα ως άνω λαμβάνοντας υπόψη τη βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη υπεροχή των αναστολέων αντλιών πρωτονίων (πραζόλες) σε σχέση με τους Η2 ανταγωνιστές (ρανιτιδίνη), οι οποίοι μας γυρνούν 20 χρόνια πίσω, για τη γαστροπροστασία από έλκη και τις επιπλοκές τους (αιμορραγία , διάτρηση), σε περιπτώσεις λήψης ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (που χορηγούνται από ορθοπαιδικούς, καρδιολόγους κλπ)

Ως εκ τούτου ο ΙΣΑ αναμένοντας τη νομοθετική ρύθμιση, χαιρετίζει την απόφαση απόσυρσης του περιορισμού από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία βασίστηκε στην επιστημονικά τεκμηριωμένη βιβλιογραφία που καταθέσαμε, και θεωρούμε ότι μόνο με αγαστή συνεργασία μεταξύ μας θα επιτευχθεί η εξυγίανση του χώρου της υγείας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                             ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Περιοδικό Ι.Σ.Α.
prosfores-gia-meli-isa
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή