Προς τον Υπουργό Υγείας

Κο. Άδωνι Γεωργιάδη

Κοιν: Διοικήτρια ΓΝΑ «Σισμανόγλειο»

Κα. Όλγα Οικονόμου

Αθήνα, 22-8-2013

                                                                                                                                                ΑΠ: 39350

ΘΕΜΑ: «Ο ΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΤΟΥ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΝΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ»

«Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ήδη διατυπώσει τη θέση του περί της αναγκαιότητας συνέχισης λειτουργίας του υγειονομικού μπλόκ του ΓΝ Μελισσίων Α. Φλέμιγκ, του ΓΝΑ Σισμανόγλειο και του ΓΝ Παίδων Πεντέλης . Η διατήρηση της λειτουργίας των ορθοπαιδικών κλινικών, τόσο στο ΓΝ Μελισσίων Α. Φλέμιγκ, όσο και στο ΓΝΑ Σισμανόγλειο είναι ζωτικής σημασίας, καθότι παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και δια τούτο μεγάλος όγκος ασθενών προσέρχεται καθημερινά σε αυτές . Επιπροσθέτως η οφθαλμολογική κλινική του ΓΝ Μελισσίων Α. Φλέμιγκ εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών διότι το ΓΝΑ Σισμανόγλειο δεν διαθέτει τέτοια και ως εκ τούτου με την παύση λειτουργίας της συνεπάγεται η αδυναμία λήψης οφθαλμολογικών υπηρεσιών υγείας για μεγάλο αριθμό ασθενών.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η συνέχιση λειτουργίας του Υγειονομικού μπλοκ στη περιφέρεια των Βορείων και Ανατολικών Προαστίων,   μεταξύ του ΓΝ Σισμανογλείου, του ΓΝΑ Φλέμιγκ και του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, είναι ζωτικής σημασίας, διότι τα συγκεκριμένα νοσοκομεία εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών δεκαπέντε δήμων της Αττικής. Ως εκ τούτου συνηγορούμε στην συνέχιση της λειτουργίας των τριών αυτών νοσοκομείων, όπως ακριβώς λειτουργούν, διότι παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής, σε μια εποχή όπου η ζήτηση ποιοτικών και ποσοτικών υπηρεσιών δημοσίας υγείας ολοένα αυξάνει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Είμαστε σε εγρήγορση για την αποκατάσταση αυτού του ζητήματος και αναμένουμε και την λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης στο Α. Φλέμιγκ στη πτέρυγα Τσαγκάρη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                  ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ι.Σ.Α. Web TV

Youtube
prosfores-gia-meli-isa

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
helpdesk-adeies-leitourgias-iatreiwn
Κύλιση στην Αρχή