Γ. Πατούλης: «Με καθημερινές και στοχευμένες δράσεις συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στη πρόληψη και την προστασία της υγείας των πολιτών»

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα rapid tests, από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης» η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 21/5/21 έως και Παρασκευή 28/5/21 τα rapid test ανέρχονται στους 2.828, ενώ συνολικά από τις 3/03/21 που έχει ξεκινήσει η δράση μέχρι χθες 28/05/21 έχουν υλοποιηθεί 35.124 rapid tests.
Από την Παρασκευή 21/5/21 έως και Παρασκευή 28/5/21 οι κινητές ομάδες επισκέφτηκαν τις παρακάτω περιοχές: Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Πειραιά, Κερατσίνι, Σπάτα, Πόρτο Ράφτη, Περιστέρι, Μαρκόπουλο, Παλαιό Φάληρο, Ηράκλειο, Γλυφάδα, Λυκόβρυση, Παλλήνη, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ρέντη, Αμπελόκηπους, Ανάβυσσο, Νέα Σμύρνη, Σαλαμίνα, Χαλάνδρι, Δάφνη και Πετρούπολη. Επιπλέον, μεταξύ των Δομών που πραγματοποιήθηκαν test, συμπεριλαμβάνονται Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Λαϊκές Αγορές, κ.α..

Rapid test στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά

Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 27 Μαΐου τα εξειδικευμένα κλιμάκια πραγματοποίησαν στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της, rapid test στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά. Η δράση υλοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου σε συνεννόηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Τζεφεράκο Παναγιώτη. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά επιτελεί σημαντικό έργο για την ασφάλεια των πολιτών καλύπτοντας μια μεγάλη περιοχή που περιλαμβάνει τους πέντε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων, το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου, τη Σαλαμίνα, την Τροιζηνία, τα Κύθηρα και όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά επισήμαναν:

Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

«Βρισκόμαστε σε ένα από τα σημαντικότερα αστυνομικά τμήματα της Αττικής μας, στον Πειραιά. Το έμψυχο δυναμικό των σωμάτων ασφαλείας δίνει καθημερινά αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών μας. Με δράσεις όπως η σημερινή συμβάλλουμε στη πρόληψη και την προστασίας της υγείας τους. Τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τα στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) με τα τεστ που διενεργούν συμβάλλουν στην ιχνηλάτηση του covid. Αν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, πραγματοποιείται τεστ PCR μοριακής δηλαδή ιχνηλάτησης. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται συμπαραστάτης και αρωγός στο έργο των σωμάτων ασφαλείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια έχει βοηθήσει μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020 για την αγορά πολλών οχημάτων της αστυνομίας κάτι το οποίο διευκολύνει το δικό τους έργο. Το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το έργο τους. Ευχαριστούμε το διοικητή και όλα τα στελέχη που συμβάλλουν στην κοινή μας προσπάθεια. Όλοι μαζί θα κάνουμε καλύτερη την Αττική μας, τον Πειραιά μας».

Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου:
«Ευχαριστούμε καθημερινά τους αστυνομικούς για όσα μας προσφέρουν για την ασφάλειά μας. Ο Περιφερειάρχης ήθελε να είμαστε κοντά τους και με αυτή τη συμβολική κίνηση των rapid test, αλλά και με άλλα θέματα τα οποία συζητήσαμε. Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία. Τους ευχαριστούμε πολύ και να πούμε ότι η Αστυνομική Δ/νση Πειραιά εξυπηρετεί όλη την ενότητα του Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Θα είμαστε κοντά τους όπως είναι και εκείνοι κοντά μας καθημερινά ως πολίτες.»

Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τζεφεράκος Παναγιώτης:
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και για μένα προσωπικά η σημερινή παρουσία στα γραφεία μας του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αποδοχή του αιτήματός μας για διενέργεια rapid test και να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε την καθημερινή προσπάθεια για τη βελτίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών».

Δράση Σαββάτου

Το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 οι κινητές μονάδες πραγματοποιούν τεστ στο Πεδίο Άρεως (συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας 9).

Οι έλεγχοι

Στο πλαίσιο των ελέγχων πραγματοποιούνται rapid test σε όλες τις Δομές της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.
Τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής έχει ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου. Τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνικήΗ συγκεκριμένη διαδικασία διασφαλίζει το αποτέλεσμα και δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης της Εθνικής Πλατφόρμας του μητρώου COVID της HΔIKA, αλλά και εντοπισμού της περιοχής και της πληθυσμιακής ομάδας, από την οποία προέρχεται, η συγκεκριμένη λοίμωξη. Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας, με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΙΣΑ
και της Περιφέρειας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

PSTL8515

PSTL8307

PSTL8424

PSTL8491

PSTL8343

 

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή