images/logo-sillogou3.jpg

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο μεγαλύτερος ιατρικός σύλλογος της χώρας, σταθερά και με συγκεκριμένες ενέργειες για τα μέλη του, αλλά και για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, προσπαθεί να συμβάλει στον αγώνα κατά του cocvid-19.

Στο πλαίσιο της ανάγκης  συστράτευσης ολόκληρης της ιατρικής κοινότητας στην αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19, προέτρεψε και προτρέπει κάθε συνάδελφο ιατρό-μέλος του ΙΣΑ καθώς και το κάθε πολυϊατρείο, διαγνωστικό εργαστήριο ή ιατρείο, που δραστηριοποιείται στην περιφέρειά του, να συμμετάσχει στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατά του SARS-CοV-2, αλλά και κάθε πολίτη που δεν έχει μέχρι σήμερα εμβολιαστεί να το κάνει άμεσα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του ο ΙΣΑ προσπαθεί να περιφρουρήσει το κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Σέβεται τις επιστημονικές απόψεις, αλλά και οφείλει να ελέγχει πειθαρχικά εκείνους που επιδιώκουν την παραπλάνηση του κοινού.  Ο ΙΣΑ το έχει ήδη κάνει έμπρακτα. Δημόσιες δηλώσεις και θέσεις που διαστρεβλώνουν την επιστημονική αλήθεια αποπροσανατολίζουν το κοινό και είναι για το λόγο αυτό καταδικαστέες.

Ως ιατρικό σώμα έχουμε επιδείξουμε τη σοβαρότητα και τη σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Η τεκμηριωμένη ιατρική γνώση και τα επιστημονικά ιατρικά δεδομένα είναι η μόνη επιστημονική αλήθεια, τώρα και πάντα.

                                                       ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                           ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ