Γ.Πατούλης: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, για την αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΦΥ, καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος Υγείας»

Η αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ήταν στα αντικείμενα της συνάντησης του Πρόεδρου του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη, με τον Υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη. Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε στον Πρόεδρο του ΙΣΑ, ότι θα δοθούν σε πρώτη φάση 15 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση για το 2020 και άλλα 15 εκατομμύρια για το 2021 για τις διαγνωστικές εξετάσεις, με ανακατανομή των πόρων. Επίκειται μάλιστα, η κατάθεση της σχετικής τροπολογίας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα πρέπει να στηριχθεί περαιτέρω καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας, ειδικά, στην κρίσιμη μάχη που δίνει η χώρα μας, με την πανδημία.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ μεταξύ άλλων ζήτησε να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τόνισε την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης για την υγεία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

peluris patoulis

Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή