Γ. Πατούλης : «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, για την δικαίωση ενός πάγιου αιτήματος του ΙΣΑ»

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ικανοποίησή του, για τη δικαίωση ενός πάγιου αιτήματός του, αναφορικά με την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής. Όπως προκύπτει από την επισυναπτόμενη εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, (για το έγγραφο πατήστε ΕΔΩ) σε συνέχεια παρέμβασης του ΙΣΑ προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ στις 02.03.2021, (για το έγγραφο πατήστε ΕΔΩ) δικαιώθηκε το πάγιο αίτημα μας, αναφορικά με την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής στις βεβαιώσεις κυοφορίας και τις αναρρωτικές άδειες.

Ειδικότερα, στην διάταξη του άρθρου 77 του ν.4826/2021, δυνάμει του οποίου τροποποιήθηκε το άρθρο 32 του ν. 4387/2016, η βεβαίωση της πιθανής ημερομηνίας τοκετού και η διαπίστωση ανικανότητας για εργασία που οφείλεται σε ασθένεια, ατύχημα ή επαγγελματική νόσο, δύναται να διενεργείται και από τον ιδιώτη θεράποντα ιατρό του εκάστοτε ασθενή, ο οποίος είναι πιστοποιημένος στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της εταιρείας με την επωνυμία «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.» (Η.Δ.Ι.Κ.Α. Α.Ε.).

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής :
«Ικανοποιήθηκε ένα δίκαιο αίτημα του ΙΣΑ, αναφορικά με την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής, όπως επιτάσσει ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας. Πρόκειται για μια σημαντική διευκόλυνση για τους ασθενείς και τις γυναίκες που θα γίνουν μητέρες, οι οποίοι θα παίρνουν χωρίς ταλαιπωρία, τις βεβαιώσεις που χρειάζονται από τον θεράποντα ιατρό τους »

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή