Γιώργος Πατούλης: «Το εμβόλιο για τον Sars-Cov-2 έχει κριθεί ασφαλές για τις εγκύους και παραμένοντας ανεμβολίαστες θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους και την ασφάλεια του εμβρύου, όπως διαβεβαιώνει η Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος »

Η προστασία τον εγκύων γυναικών και του εμβρύου από την COVID-19, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος Δρ. Λουκά Κλέτζερη. Συζητήθηκαν οι τραγικές απώλειες εγκύων και τονίστηκε η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η παραπληροφόρηση για την ασφάλεια του εμβολίου.

Ο κ. Κλέντζερης παρουσίασε στον Πρόεδρο του ΙΣΑ, τα επιστημονικά δεδομένα από την διεθνή βιβλιογραφία και τις κατευθυντήριες οδηγίες, σε διεθνές επίπεδο σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου στις έγκυες γυναίκες και ζήτησε την αρωγή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, για αξιόπιστη ενημέρωση των νέων οικογενειών και κάθε μέλλουσας μητέρας.

Ο Προέδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, τόνισε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και του Επιχειρησιακού Κέντρου Π.Α.-ΙΣΑ θα πραγματοποιήσει άμεσα ενημερωτική εκστρατεία, με στόχο να αποφευχθούν κατά το δυνατόν, οι μολύνσεις σε έγκυες γυναίκες που έχουν 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευθούν ή να διασωληνωθούν εάν μολυνθούν από κορωνοϊό παραμένοντας ανεμβολίαστες.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής με στοχευμένες δράσεις έχουν συμβάλλει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, στην σωστή ενημέρωση των πολιτών. Θεωρούμε προτεραιότητα να ενημερώσουμε τις μέλλουσες μητέρες για να προστατέψουν την ζωή τη δική τους και του παιδιού που θα φέρουν στον κόσμο, εν μέσω του επιθετικού 4ου κύματος της πανδημίας. Συστρατευόμαστε με την Ένωση Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, για την έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων γυναικολόγων ιατρών και της κοινής γνώμης, ως προς την ασφάλεια του εμβολιασμού στην εγκυμοσύνη. Ο πανδημικός ιός σε αυτό το κρίσιμο διάστημα, δια της ευρείας διασπορά του, απειλεί να υπερβεί τα όπλα της ανθρωπότητας, σημαντικότερο από τα οποία είναι ο εμβολιασμός. Θα σταθούμε αρωγοί στην ενημέρωση του πληθυσμού και θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε στην υγειονομική θωράκιση, με επαγρύπνηση για τις ανάγκες της κοινωνίας και με βάση τα νεότερα δεδομένα από το μέτωπο της επιστήμης.»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Μ

Μ1

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή