Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κ.κ. Χ. Σταικούρα και Ά. Γεωργιάδη, με την οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη στρατηγική που ακολουθούν εισπρακτικές εταιρείες, που κατά τις γιορτινές ημέρες καλούν τους πολίτες και με απαράδεκτο τρόπο τους επιτάσσουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων, που βρίσκονται σε καθυστέρηση ακόμα και λίγων ημερών.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή έχουν γίνει γνωστά περιστατικά, που ενώ οι δανειολήπτες βρίσκονται σε διαδικασία εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης, οι Τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης, κοινοποιούν καταχρηστικά διαταγές πληρωμής και ξεκινούν καταδιωκτικά μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

«Και όλα αυτά, ενώ η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού (Ν. 4738/2020) δεν λειτουργεί, λόγω τεχνικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία να μην υπάρχει διέξοδος για εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών και ορατός ο κίνδυνος να εκποιηθούν οι κατοικίες των δανειοληπτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές», καταλήγει ο ΙΣΑ στην επιστολή του.

Για την επιστολή πατήστε εδώ

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή