Γ. Πατούλης: «Είμαστε αντίθετοι με πολιτικές που υποβαθμίζουν το σύστημα υγείας και τον Έλληνα γιατρό και ενώνουμε τις δυνάμεις του ιατρικού κόσμου»

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στο Σχέδιο Νόμου για τη «ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ» που κατατέθηκε στη Βουλή έδωσαν οι γιατροί μέλη του ΙΣΑ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ και συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου για να εκφράσουν την άποψή τους.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στο ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου και ειδικά στο άρθρο 10, το οποίο αλλάζει το βασικό πυρήνα του δημόσιου συστήματος υγείας που είναι η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση, των ασθενών στις δομές υγείας. Όπως επισημάνθηκε οι αλλαγές αυτές αποβαίνουν τόσο εις βάρος του ασθενή, στον οποίο μετακυλύεται το κόστος, όσο και εις βάρος του γιατρού, στον οποίο επιβάλλεται υπερεργασία, για να μπορέσει να επιβιώσει. Ζητήθηκε η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις προσωπικού και αύξηση των μισθών των νοσοκομειακών ιατρών στα Ευρωπαϊκά επίπεδα, προκειμένου να μπορούν να επιβιώσουν και να ασκούν το εκπαιδευτικό τους έργο.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, τόνισε τα εξής:
«Είμαστε αντίθετοι με πολιτικές που υποβαθμίζουν το σύστημα υγείας και τον Έλληνα γιατρό και ενώνουμε τις δυνάμεις του ιατρικού κόσμου, για εκείνο που πιστεύουμε ότι είναι το δίκαιο και το ηθικό. Θέλουμε μια στρατηγική που θα υπηρετήσει την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας μας. Το Σύστημα Υγείας πρέπει να ενισχυθεί με προσλήψεις προσωπικού και αυξήσεις μισθών. Θέλουμε ο γιατρός να μένει στην πατρίδα μας ασκώντας το έργο του με αξιοπρέπεια και ο ασθενής να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ανεξάρτητα με την οικονομική του κατάσταση».

Σημαντικές παρεμβάσεις έκαναν τα μέλη του Δ. Σ του ΙΣΑ κ.κ. Φ.Πατσουράκος, Σ. Τσούκαλος, Γ.Κεχρής, Γ.Μαρίνος, Γ.Καλλιάτσος, Γ. Νάσιος, Α. Φουστανος, Σ.Καλιαμπάκος Π.Λεονάρδου, Ο. Κεσίδου, Λ.Μαρκάκη, ο Γ. Γραμματέας του ΠΙΣ Γ. Ελευθερίου και πολλοί από τους γιατρούς που συμμετείχαν στη συνάντηση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

1669911860744

IMG 20221201 161545

1669912790881

1669911860792

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή