images/logo-sillogou3.jpg

Ντράπηκε και η ντροπή, με τις εκδηλώσεις χαράς και διασκέδασης, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου της «νέας» Διοίκησης Α. Εξαδάκτυλου -Δ.Βαρνάβα, ενώ το πανελλήνιο και ολόκληρη η Ευρώπη, ζούσε και ζει, τις τραγικές συνέπειες του θλιβερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τις νυχτερινές ώρες της 28.2.2023.

Χάθηκαν άδικα και με τραγικό τρόπο, δεκάδες συνάνθρωποί μας και, κυρίως, νέα παιδιά, τα παιδιά μας.

Το εθνικό πένθος ορίσθηκε από 1 έως 3.3.2023.

Η γειτονική μας Αλβανία, όρισε ημέρα πένθους, την 5.3.2023, με την αναφορά του Πρωθυπουργού της,  «Η τραγωδία της Ελλάδας είναι και δική μας τραγωδία, ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν στο τρομερό δυστύχημα είναι και δικός μαςΤην Κυριακή η Αλβανία θα τιμήσει με μια ημέρα πένθους τα θύματα της τραγωδίας, ενώνοντας συμβολικά τη φιλική Ελλάδα με την εθνική σημαία να κυματίζει μεσίστια».

Την 5.3.2023, ημέρα Κυριακή, τελέσθηκε δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών, για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, για τα θύματα των Τεμπών και των σεισμών σε Τουρκία και  Συρία, με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας.

Και η «νέα» Διοίκηση  του Π.Ι.Σ. Α. Εξαδάκτυλου -Δ.Βαρνάβα, αντί να αναβάλλει τη συνέλευση των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, που είχε ορισθεί για την 4.3.2023, στη Δράμα, επέλεξε και χωρίς ίχνος σεβασμού και ενσυναίσθησης, εκδηλώσεις χαράς και διασκέδασης, την 3.3.2023, ημέρα Παρασκευή, ημέρα μεγάλου πένθους για τη χώρα μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο μεγαλύτερος επιστημονικός Σύλλογος της χώρας, αν και ανέμενε την αναβολή της συνέλευσης αυτής, την 3.3.2023, που έλαβε γνώση των προκλητικών, ντροπιαστικών και απαραδέκτων αυτών εκδηλώσεων χαράς και διασκέδασης του Π.Ι.Σ. στη Δράμα, εν μέσω βαθύτατου εθνικού πένθους, υπέδειξε στη «νέα» Διοίκηση  Α. Εξαδάκτυλου -Δ.Βαρνάβα, την ανάγκη άμεσης διακοπής των προκλητικών αυτών εκδηλώσεων, με την ειδικότερη σημείωση:

«O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών λόγω του εθνικού πένθους για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν πρόκειται να μετέχει στην αυριανή συνέλευση των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που διοργανώνει ο ΠΙΣ, στη Δράμα.

Ο ΙΣΑ απέχει από τέτοιου είδους εκδηλώσεις όπως γίνεται με όλους τους Φορείς της χώρας που συμμετέχουν στο εθνικό πένθος. Με σεβασμό και ενσυναίσθηση απέναντι στις οικογένειες των θανόντων, συμμετέχουμε στο πένθος της πατρίδας μας, για τη μεγάλη αυτή τραγωδία.»

Στην υπόδειξη αυτή του Ι.Σ.Α., ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ., Α. Εξαδάκτυλος, δεν ενήργησε, έστω και την τελευταία στιγμή, το αυτονόητο, δηλαδή την άμεση διακοπή των προκλητικών αυτών εκδηλώσεων, αλλά ανέθεσε, στον Γενικό Γραμματέα του Π.Ι.Σ., Δ.Βαρνάβα, και με την μετωπίδα του τελευταίου, «Αγωνιστικό Μέτωπο Π.Ι.Σ.», την έκδοση αλγεινής και προσβλητικής, για τον Ι.Σ.Α και τον Πρόεδρό του, κ. Γεώργιο Πατούλη, ανακοίνωσής του, «περί σύγχυσης ημερομηνιών», «σύγχυσης εν κρανίω» και άλλα φαιδρά.

Χωρίς, βεβαίως, να παραλείψει αυτός και αναφορά του, περί της πρωτόγνωρης «έγκρισης» ψευδεπίγραφου «ψηφίσματος», στη Γενική Συνέλευση, μηνός Δεκεμβρίου 2022, χωρίς αναφορά ψηφισάντων κ.λπ., το οποίο και, προφανώς, «υφαρπάσθηκε» για πολιτικούς και μόνο, λόγους, αιτία για την οποία θα γίνει και προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Αδώς  ργεοι. Ντράπηκε και η ντροπή.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα της εκδήλωση του ΠΙΣ ( πατήστε εδώ)

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ