Γιώργος Πατούλης: «Η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα, να κάνουμε προϊόν το ελληνικό πλεονέκτημα γνησιότητας της Υγείας και του Ευ ζην»

Εκδήλωση για τις «Προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα» διοργάνωσε ο Σύλλογος αποφοίτων του LSE, με την συμμετοχή διακεκριμένων και νέων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Βασίλης Αποστολόπουλος, απόφοιτος του LSE.

O Γ.Πατούλης, παρουσίασε τα δεδομένα για την αναμενόμενη διεθνή έκρηξη του Τουρισμού Υγείας, του Τουρισμού Ευεξίας και του Ιατρικού Τουρισμού μετά την πανδημία, που προβλέπουν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 12,5% από το 2023 έως το 2030 στην Παγκόσμια αγορά Τουρισμού Ευεξίας, από τα 814,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, και για τον Ιατρικό Τουρισμό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 11,59% από το 2023 έως το 2032 από τα από τα 115,6 δις, δολάρια που αποτιμήθηκε το 2022. Ο κ Πατούλης δήλωσε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πλέον ως χώρα, ορατά και με αντίκρισμα, την μετάβαση από την Ευκαιρία στην Επιτυχία της ανάπτυξης του κλάδου, βάσει στοχευμένων ενεργειών και στρατηγικής του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, που ενέτεινε τις πρωτοβουλίες του σε εθνικό επίπεδο την τελευταία τριετία. Σε ό,τι αφορά τον Ιατρικό Τουρισμό, πρωταρχικοί μοχλοί της επέκτασης της παγκόσμιας αγοράς είναι η προσβασιμότητα και η οικονομική προσιτότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας, όπως και η υποστήριξη από τις τοπικές κυβερνήσεις και τα γραφεία τουρισμού, ανέφερε ο κ. Πατούλης, και σημείωσε ότι με ενδιαφέρον αναμένεται το σχετικό Νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας. «Η εφαρμογή υποστηρικτικών κυβερνητικών πολιτικών, που ενθαρρύνουν την επέκταση της ιατρικής υποδομής και την ευκολότερη πρόσβαση διεθνών Ταξιδιωτών Υγείας, αναμένεται να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τον κλάδο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, και χαιρέτισε στο σημείο αυτό την πρωτοβουλία του υφυπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την Ιατρική βίζα υγείας.

Ο κ. Πατούλης παρουσίασε στην συνέχεια τις πρωτοβουλίες και την χάραξη της πολικής από την πλευρά του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας για την διεθνή αναγνώριση του συνδυασμού που η Ελλάδα διαθέτει, της παροχής υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ευεξίας σε ιδανική συνέργεια με υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες. Μίλησε για τα Μνημόνια συνεργασίας που το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ έχει υπογράψει με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας,  τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την Enterprise Greece, ως Εθνικό Διαμεσολαβητικό Εταίρο για τη δικτύωση των ελληνικών και ξένων φορέων, που επιθυμούν να συστρατευτούν σε κοινές επιχειρηματικές δράσεις.

«Κατά την τελευταία παγκόσμια ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΛΙΤΟΥΡ οι κορυφαίοι του κόσμου εμπειρογνώμονες απεδέχθησαν την εισήγηση μας, να συνδεθεί ο Όρος της «Αυθεντικότητας» της Ευεξίας και του Ευ ζην με τον Προορισμό Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη Υγείας και Ευεξίας. Η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα,  πιστεύω ακράδαντα,  είναι να κάνουμε το ελληνικό πλεονέκτημα γνησιότητας της Ευεξίας και της Υγείας, προϊόν», είπε ο Γ.Πατούλης κλείνοντας την ομιλία του.

Ακολούθησε συζήτηση με θερμό εν διαφέρον από πλευράς των αποφοίτων του LSE στην Ελλάδα.
Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Κορίνα Γεωργίου, απόφοιτος επίσης του LSE.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

1679255486773

fae533fa 346a 4168 9f41 55af57acaa6f

3147b6ca b3cc 4e7f a37a 6a7eb0115708

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή