Προς
ΗΔΙΚΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Α.Ε
Λαγουμιτζή 40, Νέος Κόσμος

Κοιν:
1) Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
κ. Παύλο Πολάκη
2) Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Σωτήριο Μπερσίμη

                                                                   Αθήνα, 3-10-2016

ΑΠ 14865

 

Θέμα: Απαράδεκτη η αιφνίδια αλλαγή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης-Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της εφαρμογής υποχρεωτικής αναγραφής ICD10

 

Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αιφνιδίως και χωρίς προηγούμενη πληροφόρηση των Ιατρικών Συλλόγων τροποποιήθηκε, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ICD10 για όλες τις εξετάσεις. Τούτο έχει ως αποτέλεσμά το σύστημα να λειτουργεί με μεγάλη βραδύτητα αλλά και να υφίσταται μεγάλη καθυστέρηση στην συνταγογράφηση, καθότι δεν έχει γνωστοποιηθεί στους ιατρούς ο νέος τρόπος συνταγογράφησης.

Είναι τουλάχιστον άστοχη στην αρχή του μηνός η τροποποίηση αυτή, καθότι έχουμε πολλάκις αναφέρει ότι τέτοιου είδους αλλαγές πρέπει να γίνονται στο μέσο του μηνός, ώστε να μην υφίσταται τόσος φόρτος εργασίας και να υπάρχει η δυνατότητα ομαλής μετάβασης στον νέο τρόπο συνταγογράφησης. Επίσης ενώ η ομάδα εργασίας του ΙΣΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση έχει συνδράμει επιλύοντας τα ζητήματα που κατά καιρούς προκύπτουν, για άλλη μια φορά την αγνοήσατε με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν αναστατωθεί όλοι οι ιατροί που προσπαθούν να συνταγογραφήσουν εξετάσεις και κατ’ επέκταση και οι ασθενείς.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα, εξαιτίας του οποίου έχει καταστεί δυσχερής η συνταγογράφηση και σας καλούμε να αναστείλετε τη λειτουργία του νέου συστήματος δίδοντας μια χρονική περίοδο πιλοτικής εφαρμογής του, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση ο ΙΣΑ είναι υπέρ του ελέγχου των δαπανών μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, χωρίς όμως τούτο να γίνεται με προχειρότητα. Τέλος θα είναι αναγκαίο να τροποποιηθεί έτσι το πρόγραμμα ώστε να υπάρξει αυτοματοποίηση του συστήματος.

Αναμένουμε την άμεση επίλυση του προβλήματος και την ενημέρωση μας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή