Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συνήλθε σήμερα σε Έκτακτη Συνεδρίασή του, με μοναδικό θέμα την  με αρ. Πρωτ. Γ5α/Γ.Π.οικ.32382/25-4-19 Απόφαση του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού περί «Μη επικύρωσης αποτελεσμάτων των Αρχαιρεσιών του ΔΣ και του ΑΠΣΙ του ΠΙΣ».

Μία πρώτη διαπίστωση του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ότι ο Υπουργός Υγείας αντί να προχωρήσει στην έκδοση της απόλυτα καταδικαστέας απόφασής του για κατάργηση του νεοεκλεγέντος ΔΣ του ΠΙΣ, της ΕΕ και του ΑΠΣΙ, μιας απόφασης πρωτοφανούς, όφειλε να διαφωνήσει με την διατυπωθείσα στους «θεσμούς» κυβερνητική πρόθεση περαιτέρω μείωσης των ήδη ανεπαρκών κονδυλίων για την Υγεία και την Παιδεία. Μόνο έτσι θα πρόσφερε υπηρεσία στον τομέα ευθύνης του και όχι με την αντιδημοκρατική παρέμβασή του στον ΠΙΣ.

Ακολούθως και με ιδιαίτερα αυξημένη και διαπαραταξιακή πλειοψηφία το ΔΣ του ΙΣΑ:

  1. Έκρινε ότι η Υπουργική απόφαση είναι εξόχως αόριστη, τυπολατρική, αντιδημοκρατική, αλλά και εν τέλει παράνομη.

    Η απόφαση αυτή δημιουργεί πολλά προβλήματα με απρόβλεπτες διαστάσεις στον ιατρικό κόσμο και είναι εντελώς άδικη και ετεροβαρής, αφού τα μόνα πράγματα που επικαλείται ο κ. Υπουργός είναι: (α) ότι του εστάλησαν από τον ΠΙΣ τα φωτοαντίγραφα των εκλογικών εγγράφων αντί των πρωτοτύπων, (β) ότι οι σταυροί προτίμησης υποψηφίου για το ΔΣ του ΠΙΣ, σε επανακαταμέτρηση από τη νόμιμη Εφορευτική Επιτροπή, ευρέθησαν λιγότεροι κατά 20 περίπου, χωρίς μάλιστα η νέα αυτή καταμέτρηση των σταυρών να αλλάζει ούτε και την ονομαστική σύνθεση του νέου ΔΣ του ΠΙΣ.

    Το αρχικό αυτό λάθος της Εφορευτικής Επιτροπής, ανεξάρτητα αν έγινε από πραγματικό λάθος ή επίτηδες, το αποκατέστησε η ίδια η Εφορευτική Επιτροπή.

    Εμείς σε κάθε περίπτωση καυτηριάζουμε ακόμα και την όποια απροσεξία της, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τον Υπουργό να προσπαθεί να αλλοιώσει τη βούληση του εκλογικού σώματος. 

  2. Αποφάσισε να ζητήσει από τον κ. Υπουργό Υγείας να ανακαλέσει την απόφαση του αυτή άμεσα, άλλως
  3. Θα ζητήσει αρμοδίως την ακύρωσή της

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή